17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDepunerea juramantului subprefectilor, intarziata de lipsa Constitutiei

Depunerea juramantului subprefectilor, intarziata de lipsa Constitutiei

BISTRITA-NASAUD. Lipsa Constitutiei a intarziat depunerea juramantului de catre subprefectii de Bistrita-Nasaud. La ceremonia organizata la Institutia Prefectului, joi dimineata, in prezenta sefilor de institutii descentralizate, subprefectii Mica Oprea si Gheorghe Tuta au asteptat minute in sir ca functionarii publici sa gaseasca o Biblie si un exemplar din Constitutie, moment considerat amuzant de intreaga asistenta.
Organizatorii evenimentului au reusit sa gaseasca o Biblie, insa pentru ca cei doi sa depuna juramantul a fost nevoie si de o Constitutie, cautata minute in sir chiar de prefectul Ioan Szilagyi. Gheorghe Tuta, fost membru PD, a depus primul juramantul, ocazie cu care a declarat ca isi doreste sa contribuie cat mai mult la profesionalizarea institutiei din care face parte. Decizia de numire in functie a acestuia poarta numarul 549 si a fost semnata de premierul Calin Popescu-Tariceanu in 27 decembrie 2005.
De asemenea, Mica Oprea, fost secretar general al Prefecturii, a depus juramantul de subprefect si a declarat ulterior ca nu si-a dorit niciodata o astfel de demnitate. „Slujesc de 20 de ani administratia judetului in calitate de secretar. Am rezistat tuturor ispitelor politice si, desi nu mi-am dorit aceasta functie, cred ca este un semn de normalitate ca institutia s-a depolitizat”, a declarat acesta. Decizia de numire in functie a celui de-al doilea subprefect poarta numarul 561 si a fost semnata de premier in 29 decembrie 2005.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă