12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024

Breviar

Carantina din cauza rujeolei la Suceava

La Sectia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost impusa carantina din cauza virusului rujeolei. Medicii au explicat ca masura se impune din cauza faptului ca intr-un salon al sectiei exista copii suspecti de rujeola, iar limitarea numarului de vizitatori s-a impus pentru a se preveni astfel imbolnavirea copiilor internati aici sau transmiterea bolii de la vizitatori la copii sanatosi. Numarul cazurilor de rujeola este in crestere la Suceava, astfel ca, in conformitate cu ultimele date centralizate la nivelul Directiei de Sanatate Publica Suceava, in judet exista 26 de cazuri de rujeola sau suspecte de rujeola, iar majoritatea copiilor bolnavi provin din mediul urban.

Copiii galateni, vaccinati antirujeolic

Directia de Medicina Preventiva (DMP) Galati a reusit vaccinarea a aproape zece mii de copii galateni impotriva rujeolei. Potrivit infor-matiilor furnizate de dr. Liliana Moise, directorul DMP Galati, actiunea de vaccinare este in plina desfasurare, judetul Galati ramanand inca „o insula intr-o mare de epidemie rujeolica”. Liliana Moise a precizat ca au existat 11 cazuri suspecte de rujeola, dar ele au fost infirmate rand pe rand. A fost confirmat un singur caz, care apare ca raportat in dreptul judetului Galati, dar copilul respectiv este din Galati, insa s-a imbolnavit intr-un spital din Bucuresti.

Joaca periculoasa

La Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-a prezentat minora Monica P., de 16 ani, domiciliata in satul Suceveni din comuna vasluiana Bogdana. Adolescenta prezenta diagnosticul „plaga injunghiata hemitorace stang”. Pentru ca initial fata nu voia sa deconspire modul in care ajunsese sa fie injunghiata, cadrele medicale vasluiene s-au vazut nevoite sa-i anunte pe politisti. Din primele verificari efectuate de catre acestia a rezultat faptul ca, in seara anterioara, in timp ce Monica P. se juca impreuna cu fratele sau in varsta de 13 ani, la locuinta parintilor, a fost intepata de acesta cu un cutit in regiunea abdominala. Politistii vasluieni continua cercetarile in vederea stabilirii imprejurarilor comiterii faptei.

Trei cazuri de rujeola in Vrancea

In Vrancea au fost confirmate trei cazuri noi de rujeola, potrivit oficialilor DSP Vrancea. Potrivit medicului Marina Maiorov, director adjunct in cadrul Directiei de Sanatate Publica Vrancea, cele trei cazuri au aparut la copiii care au fost internati de urgenta la sectia de boli contagioase a Spitalului Judetean de Urgenta Focsani. Aceasta a mai spus ca pana acum in Vrancea au fost vaccinati antirujeolic 6.000 de copii, majoritatea elevi in clasa I.

Adolescenta disparuta de acasa

O adolescenta in varsta de 14 ani a disparut in conditii misterioase in 30 decembrie a.c. Potrivit politistilor vranceni Simona Mihaela Rusu este eleva in clasa a VII-a la Scoala Generala din Panciu si nu se mai stie nimic de ea din dat amintita, disparitia fiind semnalata de catre mama sa. In data de 4 ianuarie a.c. Politia Vrancea a dispus darea in urmarire generala a fetei. Adolescenta are 1,65 m inaltime, constitutie astenica, circa 40 de kilograme. Fata are parul negru tuns pana la umeri, ochii caprui si fata ovala cu barbie ascutita. La momentul in care a disparut ea era imbracata cu o geaca alba din fas, bluza de trening de culoare neagra cu fermoar si pantaloni negri, din stofa. Cine poate da relatii despre tanara este rugat sa sune de urgenta la Politie.

Incident cu un pistol in Vrancea
Un agent de paza si ordine din orasul vrancean Marasesti a avut un incident in care i s-a descarcat pistolul. Potrivit buletinului de presa al IPJ Vrancea miercuri seara Ionel U. a sesizat Politia ca in timp ce se afla la serviciu isi curata arma. Din neatentie barbatul a introdus un cartus pe teava pistolului si la scurt timp a percutat. Glontul a ajuns intai in podeaua incaperii de paza, a gaurit mocheta si apoi a ricosat in perete. Nu a fost inregistrata nici o victima si nici nu s-au constatat pagube materiale.

Accident rutier la Botosani

Zapada continua sa puna probleme soferilor care circula pe strazile judetului Botosani. Miercuri seara o hunedoreanca a fost implicata intr-un accident rutier in localitatea Cosula dupa ce autoturismul Dacia 1310 pe care il conducea s-a rasturnat la marginea drumului. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, Tiberiu Furdui, a declarat ca accidentul s-a produs din cauza vitezei neadaptata la conditiile unui carosabil acoperit cu zapada batatorita. Femeia a suferit cateva rani usoare iar autoturismul a fost avariat.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă