2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiInteligența artificială, prezentă pe Google Maps și Waze

Inteligența artificială, prezentă pe Google Maps și Waze

Google a anunțat că va încorpora modelul său de inteligență artificială generativă, Gemini, în aplicațiile de cartografiere Google Maps, Waze și Google Earth.

Inteligența artificială, prezentă pe Google Maps și Waze

Această integrare va aduce utilizatorilor recomandări personalizate pentru activități și locuri, bazate pe analiza recenziilor și datelor despre locuri.

Utilizatorii vor putea pune chatbot-ului Gemini întrebări despre locații, iar acesta va analiza și va oferi recomandări în funcție de preferințele și evaluările anterioare.

CITEȘTE ȘI – Inteligența artificială, o nouă oportunitate pentru companiile din România, comparabilă cu tranziția la dispozitivele mobile

Pe lângă aceasta, Google Maps extinde funcția Immersive View, oferind detalii suplimentare despre trasee și parcări, incluzând acum și semne rutiere și treceri de pietoni pentru a facilita navigarea urbană.

În aplicația Waze, utilizatorii vor putea raporta vocal incidente rutiere, îmbunătățind astfel experiența și acuratețea informațiilor de trafic în timp real.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a subliniat că investițiile în AI, inclusiv în Gemini, s-au dovedit „profitabile” și vor continua să contribuie la creșterea numărului de utilizatori activi lunar, Google Maps depășind deja pragul de 2 miliarde de utilizatori activi.

Waze s-a lansat în 2006

Waze este o aplicație de navigație GPS care a transformat felul în care șoferii se deplasează pe drumuri. Lansată în 2006, Waze a fost creată pentru a ajuta șoferii să evite blocajele din trafic, folosind date colectate în timp real de la utilizatori.

Aplicația se bazează pe o comunitate vastă de utilizatori care contribuie activ prin partajarea informațiilor despre trafic, accidente, lucrări pe drumuri și alte evenimente care pot afecta călătoria. Astfel, fiecare șofer devine o mică parte dintr-o rețea de informare, Waze oferind la schimb rute alternative, predicții de timp și alerte de siguranță.

Unul dintre punctele forte ale aplicației Waze este capacitatea sa de a se adapta dinamic la condițiile din trafic.

Spre deosebire de alte aplicații de navigație care urmează un traseu prestabilit, Waze va ajusta ruta în timp real, în funcție de aglomerația de pe drumuri, pentru a găsi cea mai rapidă cale către destinație.

Această abordare este extrem de eficientă, mai ales în orașele mari și aglomerate, unde congestia poate varia mult chiar și pe parcursul unei singure ore.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

O nouă manifestație de protest în Georgia. Se cere anularea scrutinului parlamentar

Mii de manifestanţi au denunţat din nou la Tbilisi, marţi seara, victoria controversată a partidului aflat la putere în alegerile legislative din octombrie în...

Ciucă sugerează că Simion l-ar putea învinge pe Ciolacu în turul al doilea: Simion nu e Vadim

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, a declarat, marți, că dacă Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR) vor ajunge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă