11 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialRomânia Liberă, trofeu special la Topul Firmelor

România Liberă, trofeu special la Topul Firmelor

Cele mai performante companii din Capitală au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

Laureaţii topului – unicul eveniment de acest tip acreditat conform Legii 335/2007 – au fost stabiliţi conform unei metodologii complexe și riguroase, aplicate unitar la nivelul sistemului cameral. Companiile calificate au fost premiate pe șapte domenii de activitate: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech, turism, agricultură, silvicultură şi pescuit. În cadrul fiecărui domeniu, au fost cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici și microîntreprinderi.

Topul a fost realizat pe baza unor indicatori economici, precum cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata de profitabilitate și eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Datele au fost furnizate de Ministerul Finanțelor și Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Din cele aproximativ 170.000 de companii bucureștene care au depus bilanțul pentru anul 2023, peste 65.600 au fost eligibile pentru clasament, iar 7.417 firme au fost premiate. Președintele CCIB, Iuliu Stocklosa, a subliniat că 830 de companii au fost recunoscute pentru „excelență”, având o prezență constantă pe podium în ultimii cinci ani.

„Sunt 830 de firme care sunt premiate pentru excelență. Excelența înseamnă primele trei locuri, deci podium, în ultimii 5 ani. Asta înseamnă o stabilitate extraordinară pentru aceste companii. Deci Bucureștiul, care reprezintă 25% din PIB-ul României, are firme stabile. Ce pot să vă mai spun? Anul ăsta au depus la Registrul Comerțului cu 3,5% mai multe firme documentele față de anul trecut”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.

Cele peste 7400 de firme premiate au o cifră de afaceri cumulată de 133 de miliarde de euro și dețin jumătate din personalul angajat din București, a mai precizat Iuliu Stocklosa.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de CCIB activează în domeniul serviciilor, aproape 35%, fiind urmate de firmele din domeniul comerțului, aproximativ 27% și de cele cu profil industrial, circa 20% din totalul companiilor care au primit premii.

Redacția România Liberă a primit o nouă recunoaștere a jurnalismului de calitate pe care-l promovează și care o ține în topul publicațiilor din România. În 147 de ani de existență, în care a avut și mici sincope, România Liberă a rămas o voce care transmite conștiință jurnalistică și integritate editorială, fără de care nu există coerență onestă în scris. Să fii liber ca jurnalist înseamnă să-ți apropii cititorii de un demers profesionist, prin care să ajungă la cei care citesc, nu povestea, ci realitatea.

Singura noastră politică editorială este informația corectă, imparțială și onestă pe care o aducem zilnic în fața cititorilor fideli.

Președintele CCIB a subliniat că laureaţii fac parte din cea mai dinamică şi puternică zonă de afaceri a ţării, Capitala concentrând 22,3% din totalul firmelor active din România, aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional, 19% din valoarea exporturilor româneşti şi 33% din valoarea importurilor realizate de România, circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării şi 56% din totalul investiţiilor străine, adică aproximativ 65 miliarde euro.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Papa Francisc a anunțat cum dorește să fie înmormântarea sa

Papa Francisc, cunoscut pentru modestia sa și renunțarea la multe dintre tradițiile fastuoase ale Bisericii Catolice, a anunțat că dorește o înmormântare simplă, într-un...

Digitalizarea cărților de identitate electronice: Când vor fi gata noile acte

Executivul a adoptat recent o hotărâre ce sprijină lansarea proiectului „D4eID — Digitalizare pentru promovarea cărții de identitate electronice”. Conform Hotărârii de Guvern nr. 1.407,...

România, în pragul unei crize economice: Fonduri europene în pericol și noi taxe așteptate

Mediul de afaceri își exprimă îngrijorarea, cu privire la măsurile fiscale preconizate pentru 2025 Liderii patronatelor avertizează că noile taxe vor fi anunțate, abia...
Ultima oră
Pe aceeași temă