18.2 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSocialKlaus Iohannis a promulgat „Ziua de Curățenie Națională” în România

Klaus Iohannis a promulgat „Ziua de Curățenie Națională” în România

Președintele Klaus Iohannis a semnat legea care stabilește cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie ca „Ziua de Curățenie Națională”.

Conform actului legislativ, Ziua de Curățenie Națională va sublinia responsabilitatea socială a cetățenilor, autorităților publice și persoanelor juridice, având scopul de a promova acțiuni ecologice benefice, cum ar fi colectarea separată, reciclarea și gestionarea adecvată a deșeurilor, informează Agerpres.

Cu ocazia Zilei de Curățenie Națională, instituțiile precum Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile publice centrale și locale, precum și instituțiile subordonate pot organiza activități culturale, sociale și educaționale pentru a promova bunele practici în ceea ce privește curățenia mediului și importanța menținerii unui mediu curat.

Proiectele specifice pot primi bani de la bugetele locale sau centrale

Legea permite, de asemenea, alocarea de fonduri din bugetele proprii pentru susținerea acestor inițiative, asigurând resursele necesare pentru desfășurarea evenimentelor dedicate curățeniei.

De asemenea, Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune vor avea posibilitatea de a include în programele lor emisiuni care să sprijine acțiunile de curățare și protecție a mediului.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Înfrângere pentru Halep la revenire! Românca a fost eliminată în primul tur la WTA Hong Kong

Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a fost învinsă de Yue Yuan în primul tur al turneului WTA din Hong Kong, marcând un...

Ce mai rapidă eliminare din istorie! Un brazilian a primit roșu după doar trei secunde – VIDEO

Rafael Silva, atacantul echipei Cruzeiro Belo Horizonte, a fost eliminat după doar trei secunde de joc în partida cu Athletico Paranaense, stabilind un nou...

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă