21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInternaționalViktor Orban lansează o consultare națională privind orientarea Ungariei spre Rusia și...

Viktor Orban lansează o consultare națională privind orientarea Ungariei spre Rusia și China, în detrimentul UE

Premierul Viktor Orban a lansat o consultare națională pentru a evalua sprijinul public pentru o eventuală reorientare a Ungariei spre Rusia și China, în detrimentul Uniunii Europene.

Guvernul ungar a inițiat luni o consultare națională pentru a măsura sprijinul cetățenilor în privința apropierii de Rusia și China și distanțării de Uniunea Europeană, informează AFP.

Consultarea nu are însă caracter juridic, fiind considerată de analiști drept o inițiativă populistă, menită să atragă atenția asupra poziției critice a guvernului față de politicile Bruxelles-ului.

Premierul Viktor Orban, cunoscut pentru orientarea sa pro-estică, a promovat legături economice mai strânse cu Moscova și Beijing încă de la revenirea sa la putere în 2010.

Orban critică sancțiunile impuse Rusiei și taxele la importurile de mașini chineze

De asemenea, Orban critică sancțiunile europene impuse Rusiei și taxe recente pentru importurile de vehicule electrice din China, pe care le consideră dăunătoare competitivității economiei europene.

Înaintea unui summit european care va avea loc în curând în Ungaria, Orban a declarat că această consultare va consolida poziția guvernului în fața „exigențelor Bruxelles-ului”, despre care afirmă că subminează competitivitatea Europei.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Investițiile pot începe de la o vârstă tânără, chiar și cu sume mici. Recomandările unui expert în management financiar

Contrar opiniei generale că investițiile necesită sume mari de bani, realitatea este că orice tânăr poate începe să investească încă de la primele economii...

Delegația FMI revine în România la început de noiembrie pentru discuții economice și evaluări financiare

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, va vizita România între 5 și 8 noiembrie, în...

Instagram scade calitatea videoclipurilor cu puține vizualizări: confirmare de la șeful platformei

Adam Mosseri, șeful Instagram, a confirmat recent că platforma ajustează calitatea videoclipurilor în funcție de performanța acestora, favorizând conținutul creatorilor cu o audiență mare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă