21.1 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiApple implementează funcția de detectare a nudității în iOS 18.2 pentru protecția...

Apple implementează funcția de detectare a nudității în iOS 18.2 pentru protecția copiilor

Apple a anunțat că, începând cu versiunea 18.2 a sistemului de operare iOS, imaginile care conțin nuditate trimise copiilor cu vârsta sub 13 ani vor fi blurate automat și raportate către companie.

Această actualizare anunțată de Apple va utiliza tehnologia de învățare automată pentru a identifica conținutul nud în mesajele și filmările trimise prin iMessage, menținând în același timp criptarea mesajelor.

Când utilizatorii primesc mesaje ce conțin astfel de imagini sau clipuri video, sistemul le va trimite o avertizare, iar imaginea va fi disponibilă doar după ce utilizatorul confirmă că dorește să o vizualizeze.

Copiii sub 13 ani vor trebui să introducă codul de acces pentru Screen Time pentru a debloca vizualizarea imaginilor blurate.

Aceștia vor avea, de asemenea, două opțiuni suplimentare: să comunice cu un părinte sau să raporteze direct incidentul către Apple.

Noua funcție va fi activă în aplicațiile Messages și FaceTime, precum și în funcțiile AirDrop și Contact Posters. Apple a menționat că scanarea se va extinde și la anumite aplicații terțe, deși nu au fost oferite detalii suplimentare.

Această măsură va fi disponibilă nu doar pe iPhone, ci și pe iPad, Mac și căștile Vision Pro. Utilizatorii de iPhone vor putea activa sau dezactiva această funcție accesând Settings > Screen Time > Communication Safety.

Inițial, funcția va fi implementată doar în Australia, dar Apple intenționează să extindă disponibilitatea acesteia la nivel global în viitorul apropiat.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Bulgaria revine la urne: Al 7-lea scrutin în 3 ani și jumătate

Bulgarilor li se cere din nou votul, în încercarea de a rezolva criza guvernamentală Duminică, alegătorii din Bulgaria se prezintă la urne pentru un nou...

Credință și corupție: Consilier economic la Arhiepiscopie, arestat pentru furt de milioane

Consilierul arhiepiscopului Teodosie este acuzat că a furat 3 milioane de lei din visteria instituției Consilierul economic Ionuț Pop este acuzat de delapidare în formă...

ANAF impune sancțiuni și confiscări de peste 8 milioane de euro companiilor cu legături rusești, vizate de controale stricte

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a desfășurat controale asupra a peste 10.500 de persoane fizice și juridice pentru a verifica dacă acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă