15.2 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăEconomieCurbă periculoasă pentru industria auto: Peste 25.000 de locuri de muncă pierdute

Curbă periculoasă pentru industria auto: Peste 25.000 de locuri de muncă pierdute

Anul 2025 promite oprirea derapajului și redresarea companiilor din acest domeniu

Potrivit INS, 29 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi, patru au stagnat, iar 26, cu un număr mic de personal, au adus oameni noi în echipe.

Cornel Apostol, director operațional al companiilor de recrutare Prohuman afirmă că există și perspective pozitive. Sectorul auto ar putea să înregistreze o revenire, după al doilea trimestru din 2025. „Credem că automotive va fi una dintre industriile care își vor reveni după trimestrul al doilea din 2025”, a declarat Apostol, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În timp ce domeniul retailului continuă să crească, chiar și în contextul unor schimbări și tranzacții pe piață, IT-ul rămâne pe o tendință similară cu cel din 2024, fără perspective de creștere spectaculoase. Cornel Apostol subliniază că, în ciuda dificultăților, prudența în recrutare va continua să fie o constantă și în 2025, după o durată marcată de stagnare în sectorul tehnologic.

„Era creșterilor explozive de salarii a trecut, iar prudența în privința recrutărilor ar putea să fie și în 2025 reglementarea, după care se vor ghida companiile”, a adăugat Apostol, referindu-se la situația generală a pieței muncii.

Când vine vorba despre zona de vânzări, opinia generală este că trebuie să ai o personalitate expansivă şi să nu încetezi niciodată să construieşti relaţii şi conexiuni, pentru a avea succes.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Joe Biden speră că loviturile Israelului asupra Iranului vor încheia conflictul

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că speră că recentele lovituri ale Israelului asupra Iranului ar putea marca sfârşitul confruntărilor directe între aceste...

Hezbollah vede în atacurile israeliene asupra Iranului o „escaladare periculoasă” în regiune

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a calificat sâmbătă atacurile israeliene asupra Iranului drept o 'escaladare periculoasă' în regiune, afirmând că Washingtonul poartă 'întreaga responsabilitate' pentru...

Dezbatere electorală în Moldova: Stoianoglo: Campania mea a fost modestă și onestă. Sandu: Cetățenii vor un vot protejat!

Dezbaterea s-a desfășurat fără un moderator, iar cei doi contracandidați și-au adresat reciproc întrebări Alexandr Stoianoglo i-a propus contracandidatei sale la alegerile prezidențiale, Maia Sandu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă