15.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă propune relocarea Guvernului în „Palatul Științei” și transformarea Palatului Victoria...

Nicolae Ciucă propune relocarea Guvernului în „Palatul Științei” și transformarea Palatului Victoria în muzeu

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidat la președinție, a prezentat o propunere ambițioasă pentru București: relocarea Guvernului din Palatul Victoria și transformarea acestuia într-un muzeu.

Ciucă sugerează, în cadrul unui video postat pe internet, mutarea Executivului în „Casa Științei”, unde funcționează în prezent mai multe instituții de cercetare ale Academiei Române.

Alături de Guvern, toate ministerele, inclusiv viitorul Cartier al Justiției, ar putea fi comasate într-un singur complex.

„Vreau să mutăm toate ministerele aici cu Guvernul. Astea sunt împrăștiate peste tot în oraș. Inclusiv Cartierul Justiției, pentru că vom avea legislativ, executiv și justiție toate în același loc”, a declarat Ciucă.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, i-a fost alături și și-a exprimat sprijinul pentru această inițiativă.

Planul prevede ca noul sediu guvernamental să fie construit în zona Pieței Constituției, lângă Palatul Parlamentului, iar spațiile eliberate de ministere să fie atribuite universităților.

Palatul Victoria urmează să intre în renovare de anul viitor, conform relatărilor Profit.ro, ceea ce va determina mutarea temporară a Guvernului în Palatul Parlamentului, într-o secțiune de peste 13.000 de metri pătrați.

Conform viziunii lui Ciucă, „Palatul Guvernului” va fi amplasat în imediata vecinătate a Parlamentului, creând astfel un spațiu integrat pentru Legislativ, Executiv și Justiție.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...

Angajat versus inteligența artificială. Cum ne adaptăm la tehnologiile avansate

Tehnologiile de inteligență artificială, inclusiv roboți, chatbot-uri și software-uri complexe, își fac loc în tot mai multe domenii, amenințând să preia complet rolurile umane...

Piața porumbului european, în criză: Recolta scăzută nu face față exporturilor americane masive

Piața porumbului european trece printr-o perioadă dificilă, afectată de o recoltă slabă atât calitativ, cât și cantitativ. La aceasta se adaugă presiunea prețurilor mici,...
Ultima oră
Pe aceeași temă