16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăInternaționalCoca-Cola Austria retrage 28 de milioane de sticle din cauza unei posibile...

Coca-Cola Austria retrage 28 de milioane de sticle din cauza unei posibile contaminări

Coca-Cola Austria a demarat o retragere masivă a 28 de milioane de sticle de băuturi, inclusiv Fanta și Sprite, ca măsură de precauție, după ce o defecțiune tehnică a benzii de fabricație ar fi putut duce la contaminarea produselor cu așchii metalice. Aceasta este cea mai mare operațiune de acest gen din ultimele 25 de ani în Austria.

Retragerea a fost inițiată de companie în colaborare cu Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor din Austria, care supraveghează procesul de returnare a sticlelor de Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix de pe rafturile supermarketurilor, potrivit Biziday.

Din cauza volumului semnificativ implicat, se estimează că înlocuirea băuturilor afectate va dura până la sfârșitul săptămânii, însă comercianții sunt instruiți să elimine imediat produsele potențial afectate și să accepte returnările din partea consumatorilor, conform informațiilor furnizate de BiziDay.

O eroare tehnică, la baza retragerii de pe piață a 28 de milioane de sticle

Într-un comunicat oficial, Coca-Cola Austria a avertizat că „nu poate exclude posibilitatea ca un număr foarte limitat de sticle de jumătate de litru să conțină bucăți metalice mici, din cauza unei erori tehnice pe linia de producție.”

Compania sfătuiește clienții să nu consume produsele care ar putea fi afectate, având în vedere riscurile pentru sănătate. Toate celelalte tipuri de sticle cu băuturi din portofoliu vor rămâne disponibile la vânzare, provenind de pe alte linii de îmbuteliere.

De menționat este că băuturile Coca-Cola comercializate în România sunt fabricate local.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Primele trupe nord-coreene au sosit în regiunea Kursk

Coreea de Nord a trimis aproape 12.000 de soldați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali Primii soldați nord-coreeni care au participat alături...

Vladimir Putin şi Elon Musk ar ține legătura din 2022 încoace. Ce spune Kremlinul

Kremlinul a negat existența unor contacte regulate între președintele rus Vladimir Putin și miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiei Starlink. Purătorul de cuvânt al președintelui...

Lista stranierilor pentru meciurile cu Kosovo și Cipru din noiembrie

Selecționerul Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară cu jucători din străinătate pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, programate pe 15 și 18 noiembrie. Vineri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă