16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTragedie în fotbal! Abdelaziz Barrada, fost jucător la Marseille, s-a stins la...

Tragedie în fotbal! Abdelaziz Barrada, fost jucător la Marseille, s-a stins la 35 de ani în urma unui infarct

Fostul internațional marocan Abdelaziz Barrada, cunoscut pentru evoluțiile sale la PSG, Olympique Marseille și Getafe, a murit la doar 35 de ani, suferind un infarct fatal la câteva luni după retragerea din activitatea fotbalistică.

Abdelaziz Barrada s-a născut în Franța și a crescut ca jucător la academia de tineret a clubului Paris Saint-Germain, înainte să înceapă o carieră internațională ce avea să includă echipe din Europa și din Orientul Mijlociu. După un debut promițător în echipa secundă a lui PSG, s-a transferat în Spania la Getafe, unde a jucat între 2010 și 2013, evoluând inclusiv în Europa League și atrăgând atenția fanilor și specialiștilor. După un sezon petrecut în Emiratele Arabe Unite la Al Jazira, Barrada s-a întors în Franța, semnând cu Olympique Marseille, unde a înscris două goluri în 33 de meciuri.

Cariera internațional

Cariera sa l-a purtat ulterior la cluburi din Turcia (Antalyaspor), Spania (Gimnastic), Qatar (Al Shahania) și Emiratele Arabe (Al Nasr). Ultima echipă pentru care a jucat a fost Lusitanos Saint-Maur, o formație modestă din suburbiile Parisului. La nivel internațional, Barrada a fost convocat în echipa națională a Marocului, pentru care a disputat 28 de partide și a înscris patru goluri. Mijlocașul a reprezentat Marocul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și la Cupa Africii din 2013, unde a impresionat prin viziunea sa de joc și a oferit două pase decisive pentru echipa națională.

Reacții și omagii în memoria lui Abdelaziz Barrada

Vestea trecerii sale premature din viață a îndurerat întreaga lume fotbalistică. Clubul Olympique Marseille, una dintre echipele la care Barrada a jucat în prima ligă franceză, și-a exprimat regretul profund printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare: „Clubul Olympique Marseille a primit cu tristețe vestea decesului fostului său jucător și internațional marocan, Abdelaziz Barrada. Olympique Marseille dorește să ofere cele mai sincere condoleanțe familiei și apropiaților”.

Federația Regală Marocană de Fotbal i-a adus de asemenea un omagiu fostului mijlocaș, subliniind pierderea semnificativă suferită de fotbalul marocan: „Federația Regală Marocană de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei fostului internațional marocan, regretatul Abdelaziz Barrada, și, prin intermediul lor, întregii sale familii și rude, precum și familiei naționale de fotbal.”

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Proiectoare led ideale pentru machiaj profesionist: mini-ghid pentru acasă

Un machiaj ca la salon se poate obţine uşor şi acasă, fără să fie nevoie să petreci zeci de minute în faţa oglinzii. Ai...

Vladimir Putin şi Elon Musk ar ține legătura din 2022 încoace. Ce spune Kremlinul

Kremlinul a negat existența unor contacte regulate între președintele rus Vladimir Putin și miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiei Starlink. Purătorul de cuvânt al președintelui...

Experiment inedit în America! Messi va avea o cameră prinsă în piept în timpului unui meci din MLS

Superstarul argentinian Leo Messi va purta o cameră specială prinsă pe piept în meciul de sâmbătă dintre Inter Miami și Atlanta United, oferindu-le fanilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă