6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalVladimir Putin şi Elon Musk ar ține legătura din 2022 încoace. Ce...

Vladimir Putin şi Elon Musk ar ține legătura din 2022 încoace. Ce spune Kremlinul

Kremlinul a negat existența unor contacte regulate între președintele rus Vladimir Putin și miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiei Starlink.

Purătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că informația apărută în The Wall Street Journal este „absolut falsă”.

Ziarul american a raportat anterior că Musk, un aliat al candidatului republican Donald Trump, ar fi discutat cu Putin despre diverse subiecte, inclusiv probleme private, afaceri și tensiuni geopolitice. Conform publicației, Putin i-ar fi solicitat lui Musk să nu activeze serviciul de internet prin satelit Starlink în Taiwan, ca o favoare pentru președintele chinez Xi Jinping.

Peskov a subliniat că Putin a avut o singură conversație cu Elon Musk, care a avut loc „înainte de 2022”.

Elon Musk este unul dintre cei mai influenți antreprenori și inovatori ai secolului XXI. Cofondator al unor companii renumite precum PayPal, Tesla, SpaceX și Neuralink, Musk a devenit un simbol al avansului tehnologic și al ambiției umane.

După ce a obținut o diplomă în fizică și economie de la Universitatea din Pennsylvania, Musk a început să-și construiască cariera în domeniul tehnologiei. În 1995, a abandonat un program de doctorat la Stanford pentru a înființa Zip2, o companie care a oferit ghiduri de orașe online. Aceasta a fost vândută pentru aproape 300 de milioane de dolari, iar Musk a folosit banii pentru a lansa X.com, care ulterior a devenit PayPal, un serviciu de plată online extrem de popular.

În 2004, Musk a început să investească în Tesla Motors, o companie de automobile electrice. Sub conducerea sa, Tesla a lansat modele inovatoare, precum Model S, Model 3, Model X și Model Y, care au schimbat percepția publicului asupra mașinilor electrice. Musk a promovat nu doar vânzarea de automobile electrice, ci și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru alimentarea acestora, cum ar fi stațiile de încărcare Supercharger. Viziunea sa a fost de a accelera tranziția lumii către energia durabilă.

În 2002, Musk a fondat SpaceX cu scopul de a reduce costurile de transport în spațiu și de a permite colonizarea lui Marte. SpaceX a realizat numeroase premieri în industria aerospațială, inclusiv lansarea rachetei Falcon 1, prima rachetă privată care a ajuns în orbită, și racheta Falcon 9, care poate fi reutilizată. Proiectul Starship, destinat misiunilor interplanetare, reflectă ambiția lui Musk de a face călătoriile în spațiu accesibile și sustenabile.

Musk a fondat Neuralink în 2016, cu scopul de a dezvolta tehnologii care să integreze creierul uman cu computerele. Acest proiect vizează tratarea unor afecțiuni neurologice și, în viitor, posibilitatea de a comunica direct cu dispozitivele digitale, deschizând calea pentru noi forme de interacțiune și învățare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Curtea Penală Internațională emite mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu și Yoav Gallant

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis joi mandate de arestare pentru premierul Benjamin Netanyahu și fostul ministru al apărării Yoav Gallant, a anunțat Jerusalem...

Educație modernă: de la biberon direct la fresh de 18 lei

La locul de joacă pentru copii, apa de la chiuvetă e nepotabilă, e potabil doar fresh-ul de portocale cu 18 lei paharul. Sau...

Tunari, Ilfov: Incendiu la trei imobile. 10 autospeciale ale ISU intervin

Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care se manifestă la 3 imobile, aflate pe strada 9 Mai, localitatea Tunari, județul Ilfov. În momentul de față...
Ultima oră
Pe aceeași temă