17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportBaschetAmericanii au inaugurat o bijuterie! Primul meci oficial într-o arenă de 2...

Americanii au inaugurat o bijuterie! Primul meci oficial într-o arenă de 2 miliarde de dolari

Intuit Dome, arena impresionantă cu un cost de 2 miliarde de dolari, a fost inaugurată oficial în această noapte, marcând un moment semnificativ în infrastructura sportivă din Statele Unite.

Situată în Inglewood, California, noua bijuterie a orașului va găzdui meciurile echipei LA Clippers din NBA.

La debutul său oficial, Intuit Dome a fost gazda unui meci între LA Clippers și Phoenix Suns. Din păcate pentru gazde, meciul s-a încheiat cu o înfrângere în prelungiri, scor 116-113, după ce ambele echipe au terminat timpul regulamentar cu 103 puncte. Echipa Clippers s-a confruntat cu absențe notabile, inclusiv a starului Kawhi Leonard, ceea ce a afectat performanța echipei în debutul pe teren propriu al noii arene.

Un debut spectaculos, dar cu un rezultat dezamăgitor

Investiția în Intuit Dome a fost planificată încă din 2017, cu scopul de a oferi echipei Clippers o arenă dedicată, evitând astfel împărțirea parchetului cu rivala Los Angeles Lakers. Arena a fost denumită „Intuit Dome” după ce compania de software Intuit a plătit 500 de milioane de dolari pentru drepturile de denumire, pe o perioadă de 23 de ani.

Înainte de meciul oficial, arena a fost inaugurată printr-un concert al artistului Bruno Mars, care a avut loc pe 15 august. De asemenea, LA Clippers a disputat un meci de presezon pe 14 octombrie, înregistrând o victorie de 110-96 împotriva echipei din Dallas. La prima partidă oficială, arena a fost plină, având 18.300 de spectatori prezenți pentru a asista la meciul inaugural.

Intuit Dome se remarcă nu doar prin costul său, ci și prin facilitățile moderne pe care le oferă. Construcția include un teren de antrenament de 7.900 de metri pătrați și un centru medical de 2.300 de metri pătrați, având un sector inspirat din „Zidul galben” al Borussiei Dortmund, amplasat lângă banca de rezerve a echipei oaspete.

Arena este pregătită să găzduiască o serie de evenimente importante în viitor, inclusiv meciurile competiției de baschet de la Jocurile Olimpice din 2028 și NBA All-Star Game-ul din 2026.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Apple reduce producția pentru noua serie de iPhone 16 cu 10 milioane de unități

Apple a redus comenzile de producție pentru noua serie de iPhone 16 cu aproximativ 10 milioane de unități, conform analistului chinez Ming-Chi Kuo. Această decizie...

Basarabeni în România, „fantome” pe hârtie

În județul Iași, aproximativ 70.000 de persoane din Republica Moldova au obținut pașapoarte românești, cu domicilii fictive Republica Moldova se confruntă cu dezbateri intense cu...

DNA efectuează percheziții la Clubul Sportiv Rapid

 UPDATE. Vizat de procurorii DNA este fostul director general al clubului, Bogdan Vasiliu, suspectat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte.Procurorii Direcţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă