17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRusia și-a stabilit un amical cu naționala de pe locul 184 în...

Rusia și-a stabilit un amical cu naționala de pe locul 184 în lume!

Selecționata de fotbal a Rusiei, actualmente exclusă din toate competițiile internaționale, va disputa un meci amical împotriva naționalei din Brunei, pe 15 noiembrie.

Federația Rusă de Fotbal (UFR) a confirmat acest meci, care va avea loc pe stadionul din Krasnodar, acasă la clubul care conduce în prezent liga rusă.

Brunei, ocupând locul 184 în clasamentul FIFA, reprezintă un adversar modest pentru Rusia, care se află pe locul 34. Această confruntare vine în urma dificultăților cu care s-a confruntat naționala rusă de fotbal în ultimii ani, în special din cauza excluderii din competițiile internaționale ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, selecționata antrenată de Valeri Karpin nu a putut să participe la meciuri oficiale și a fost nevoită să caute adversari care să accepte să joace împotriva lor.

Rusia pregătește încă un amical

UFR a semnat un contract pentru meciul cu Brunei, o echipă care nu se bucură de o reputație solidă pe scena internațională. În plus, presa rusă a raportat că există un acord de principiu pentru un al doilea meci amical, prevăzut pe 19 noiembrie, împotriva naționalei din Siria, care ar urma să se desfășoare la Volgograd.

Aceste meciuri sunt cruciale pentru Rusia, care nu a avut cu cine să joace în ultima vreme, după ce federațiile din Pakistan și Tanzania au refuzat oferte de amicale pe teritoriul rus.

În absența competițiilor oficiale, Rusia a fost nevoită să parcurgă distanțe mari pentru a juca meciuri amicale, cum ar fi întâlnirea din septembrie la Hanoi împotriva Vietnamului, unde au câștigat cu 3-0.

Totuși, planificarea lor a fost afectată de vremea nefavorabilă, ceea ce a dus la anularea unei alte întâlniri cu Thailanda.

Pe lângă meciurile cu adversari modesti precum Irak, Kenya și Uzbekistan, echipa rusă a obținut recent câteva victorii convingătoare, învingând Serbia și Belarus cu același rezultat, 4-0. Cu toate acestea, șansele ca Rusia să participe la competiții internaționale, cum ar fi Cupa Mondială 2026, sunt extrem de scăzute, având în vedere că a ratat deja participarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar și la EURO 2024 din Germania.

Karpin, antrenorul echipei, care a preluat conducerea în 2021, a semnat recent o prelungire a contractului său până în iulie 2028, ceea ce sugerează o dorință de a construi o echipă competitivă în ciuda provocărilor actuale.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Evoluția creditelor în România: De ce plătesc clujenii mai mult și constănțenii mai puțin

În primele opt luni ale anului 2024, băncile din România au acordat credite populației și companiilor în valoare totală de 114 miliarde de lei Din...

Companiile multinaționale din România se confruntă cu provocări crescute în raportarea fiscală, conform studiului Deloitte

Majoritatea companiilor multinaționale din întreaga lume, inclusiv cele din România, se așteaptă la o creștere a obligațiilor de raportare fiscală, în urma numeroaselor reglementări...

Doi morți în urma unei lovituri cu dronă israeliană pe o autostradă de lângă Beirut

Agenţia naţională de presă libaneză ANI a anunţat joi moartea a două persoane într-o lovitură cu dronă israeliană care a vizat un autovehicul pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă