17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăInternaționalZboruri spațiale turistice vor avea loc în 2027. De unde poți cumpăra...

Zboruri spațiale turistice vor avea loc în 2027. De unde poți cumpăra bilet

Start-upul chinez Deep Blue Aerospace a făcut un pas important în industria turismului spațial, anunțând că va pune în vânzare primele două bilete pentru locuri la bordul rachetei sale, care va transporta pasageri în spațiu în 2027. Fiecare bilet va costa 1,5 milioane de yuani (aproximativ 211.000 de dolari), conform unui raport Reuters.

Zboruri spațiale turistice vor avea loc în 2027. De unde poți cumpăra bilet

Biletele vor fi disponibile începând de joi, la ora locală 18:00 (10:00 GMT). Deep Blue Aerospace intenționează să lanseze și alte bilete pentru vânzare în luna următoare. Pasagerii vor experimenta un zbor suborbital, ceea ce înseamnă că racheta va ajunge în spațiu, dar nu va intra pe orbita Pământului.

Industria zborurilor comerciale în spațiu este încă în fazele incipiente, cu câteva companii americane, precum Blue Origin și SpaceX, având un avantaj în acest domeniu prin oferirea de servicii similare. Aceasta inițiativă a Deep Blue Aerospace marchează un moment semnificativ în eforturile Chinei de a dezvolta propriul segment de turism spațial.

Pe măsură ce cererea pentru experiențe spațiale unice continuă să crească, astfel de inițiative sunt de așteptat să se dezvolte și să diversifice opțiunile disponibile pentru pasionații de aventură din întreaga lume.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Percheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane au agresat cu arme albe doi bărbaţi 

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Capitală au desfășurat, în această dimineață, 16 percheziții în legătură cu un conflict violent care a...

Scăderea dobânzilor impulsionează creditarea, cu o creștere anuală de 8,4% în septembrie

Reducerea dobânzilor, inițiată de BNR în luna iulie și continuată în august, își face simțite efectele în creșterea creditării bancare, atât pentru persoane fizice,...

Delia și Erika Isak au scos o melodie împreună: „Ratat”

Delia revine în prim-plan cu o nouă colaborare alături de Erika Isac, lansând piesa „Ratat”, care promite să captiveze publicul. Piesa a fost compusă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă