16.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiProiectul de plafonare a adaosurilor comerciale pentru produsele agricole și alimentare avansează...

Proiectul de plafonare a adaosurilor comerciale pentru produsele agricole și alimentare avansează rapid

Proiectul de ordonanță de urgență care prevede plafonarea adaosurilor comerciale pentru toate produsele agricole și alimentare înaintează decisiv, fiind deja formulat în detaliu, potrivit unui document rezultat în urma consultărilor recente la Ministerul Agriculturii.

Inițiativa vizează și plafonarea adaosurilor la inputurile agricole, precum îngrășăminte și furaje, precum și la produsele din restaurantele de tip „grill” situate în fața marilor magazine.

Mai mult, noile reglementări interzic retailerilor să delisteze produse pe durata unui contract activ.

Proiectul extinde plafonarea și la produsele care intră în România pentru ambalare sau abatorizare și care ulterior ajung la raft.

Urmează noi consultări cu reprezentanți ai industriei alimentare

Consultările la care au participat reprezentanți ai industriei alimentare, printre care Viorel Marin (ANAMOB) și Aurel Popescu (ROMPAN), vor continua săptămâna viitoare, în vederea finalizării acestui demers.

Guvernul a impus și reguli unitare pentru formarea prețului la raft pentru produsele comercializate sub marca proprie, indiferent de producător.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Scăderea dobânzilor impulsionează creditarea, cu o creștere anuală de 8,4% în septembrie

Reducerea dobânzilor, inițiată de BNR în luna iulie și continuată în august, își face simțite efectele în creșterea creditării bancare, atât pentru persoane fizice,...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...
Ultima oră
Pe aceeași temă