11.7 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăInternaționalHezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Hezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata israeliană a anunţat că l-a „eliminat” la începutul lui octombrie într-un atac în apropiere de Beirut, potrivit France24.

Hezbollah anunţă într-un comunicat moartea şefului Consiliului Executiv al mişcării Hashem Safieddine, „într-un raid sionist” şi precizează că a fost ucis împreună cu alţi membri ai partidului şiit.

Marţi seara, armata israeliană a anunat că l-a ucis „într-un atac în urmă cu aproximativ trei săptămâni” la periferia de sud a Beirutului, împreună cu „Ali Hussein Hazima”, un oficial de rang înalt din cadrul Hezbollah.

Hassan Nasrallah a fost ucis într-un atac israelian la 27 septembrie, tot la periferia de sud a Beirutului.

După un an de Război israelian în Fâşia Gaza, declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, conflictul s-a extins în septembrie în Liban.

Israelul desfăşoară operaţiuni terestre în Liban, susţinute de atacuri aeriene, împotriva Hezbollah.

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o cu o substanță pe care Israelul o putea urmări.
Un iranian care avea palma unsă cu o substanță de detectare a locației, i-a strâns mâna liderului Hezbollah. Astfel, Israelul a reușit să-l depisteze, după cum a relatat duminică seara canalul de știri saudit, Al Hadath, scrie Israel National News.

Trupul neînsuflețit al liderului Hezbollah a fost găsit intact, fără răni de la bombardament, astfel încât datele duc la ideea că Hassan Nasrallah a murit sufocat, în mare agonie, așa cum a relatat postul de știri Channel 12, preluat de Antena3. Spațiul în care acesta se afla era fără ventilație. Bombardamentele Forțelor Aeriene au dus la pătrunderea gazelor în încăpere, care i-au provocat moartea prin sufocare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...

Israelul a lovit de zece ori în suburbiile sudice din Beirut miercuri seara

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...
Ultima oră
Pe aceeași temă