14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăPoliticăGuvernul României condamnă atacurile teroriste din Turcia: „Violența nu poate fi soluția...

Guvernul României condamnă atacurile teroriste din Turcia: „Violența nu poate fi soluția la nicio problemă!”

Guvernul României a reacționat miercuri seara în urma atacurilor teroriste din Turcia. „Violența nu poate fi soluția la nicio problemă!”, se arată într-o postare pe pagina X a Guvernului.

„Guvernul Român condamnă fără echivoc atacul terorist comis astăzi în Turcia și este solidar cu poporul turc. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora. Violența nu poate fi soluția la nicio problemă!” se menționează în postare.

Cel puțin trei persoane au fost ucise și 14 rănite în „atacul terorist” de miercuri, la sediul uneia dintre cele mai importante companii de apărare din Turcia, conform declarațiilor ministrului de interne al Turciei, citat de presa turcă.

Nu sunt informații imediate care să sugereze cine ar putea fi în spatele atacului asupra companiei care produce avioane de luptă și alte echipamente pentru a doua cea mai mare armată a NATO după Statele Unite.

Atac terorist în Turcia, lângă Ankara

Un atac terorist a avut loc lângă Ankara, în apropierea uneia dintre cele mai importante uzine militare aero-spațiale din Turcia, Turkish Aerospace Industries (TAI).

Atac terorist în Turcia, lângă Ankara
Incidentul a fost marcat de deschiderea focului de către cel puțin doi bărbați, iar unul dintre atacatori se pare că s-a aruncat în aer. Autoritățile turce au confirmat că există atât morți, cât și răniți în urma acestui atac.

Ministrul de interne al Turciei a declarat pe Twitter că “a fost comis un atac terorist împotriva industriei aerospațiale a Turciei… Din păcate, avem martiri și oameni răniți.” Filmările distribuite pe rețelele de socializare surprind o explozie, precum și focuri de armă înainte și după aceasta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Hype Fox, așa cum este cunoscută pe TikTok, val de hate după primul episod „Fugiți de Acasă”

Selly a lansat un nou show online de tipul "Asia Express", iar primele controverse și scandaluri au apărut chiar după primul epsiod: Hype Fox,...

Noaptea Companiilor, debut de succes în București: Peste 2.000 de participanți atrași în două zile

Prima ediție a târgului neconvențional de joburi Noaptea Companiilor organizată la București pe 16-17 octombrie a atras peste 2.000 de participanți, confirmând așteptările organizatorilor. Evenimentul...

„Izolatul Putin” în noua ordine mondială

Summitul BRICS din Kazan, un oraș rusesc străvechi de la răscrucea Europei și Asiei, este, în aceste zile, ca un spectacol de jonglerie geopolitică....
Ultima oră
Pe aceeași temă