18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăInternaționalBlinken cere oprirea conflictului din Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul bombardează...

Blinken cere oprirea conflictului din Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul bombardează orașul istoric libanez

Blinken face prima sa călătorie, de când Israelul l-a ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a cerut oprirea luptei din Gaza și o soluție diplomatică a conflictului din Liban, dar atacurile israeliene asupra unui oraș-port istoric libanez au dovedit că nu există răgaz încă, scrie Reuters.

Nori uriași de fum au urcat deasupra clădirilor rezidențiale din Tyr, un oraș-port din sudul Libanului, inclus în lista UNESCO, pe care Israelul a început să-l bombardeze la câteva ore, după ce a emis un ordin online, prin care le-a spus locuitorilor să fugă din zonele centrale. Armata israeliană a declarat că a vizat centrele de comandă și control ale Hezbollah de acolo, inclusiv cartierul general al frontului de sud.

Zeci de mii de oameni au fugit deja din Tir, în timp ce Israelul își intensifică campania de distrugere a Hezbollah în Liban și Hamas în Gaza, ambii aliați apropiați ai principalului său inamic din Orientul Mijlociu, Iran.

În Gaza, unde Israelul a intensificat atacurile asupra zonei de nord a teritoriului, de la uciderea liderului Hamas săptămâna trecută, autoritățile sanitare au raportat că cel puțin 20 de persoane au fost ucise în timpul raidurilor israeliene, majoritatea în nord. Printre morți s-au numărat Mohammed și Bilal Abu Atwi, un șofer al ONU și fratele său, uciși într-o explozie care a aruncat în aer vehiculul lor marcat ONU, în Deir al-Balah.

„Copiii noștri au devenit martiri, în timp ce își serveau comunitatea și oamenii”, a spus tatăl lor, Marwan, la spitalul unde trupurile erau așezate în pungi de plastic albe.

Washingtonul a cerut aliatului său, Israel, să facă mai mult pentru a-i ajuta pe cei din Gaza. Eșecul de a aborda situația umanitară din Gaza, ar putea crea mai mulți insurgenți, a declarat secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Israelul neagă blocarea ajutorului din zona de luptă.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei e favorit să o preia Crystal Palace!

Tehnicianul este în discuții avansate cu clubul londonez, care își dorește un antrenor cu experiență în Premier League pentru a redresa echipa. Gareth Southgate, fostul...

UTA Arad l-a transferat pe portughezul Ze Pedro, crescut la academia lui FC Porto

Arădenii au adus o nouă extremă stângă în lot, în speranța de a îmbunătăți performanțele echipei în Superligă. UTA Arad a anunțat recent transferul jucătorului...

350 de persoane au participat la căutarea unui băiat de 13 ani care s-a rătăcit în pădure. A fost găsit la o distanță de...

O mobilizare impresionantă a avut loc în județul Mureș, la Sovata, pentru salvarea unui băiat de 13 ani, care s-a rătăcit în pădure în...
Ultima oră
Pe aceeași temă