18.1 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăEconomieCasele de marcat fără QR scapă temporar de sancțiuni: Guvernul oferă un...

Casele de marcat fără QR scapă temporar de sancțiuni: Guvernul oferă un răgaz

Sancțiunile pentru bonurile fără QR au fost amânate prin Ordonanță de Urgență

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență care modifică articolul 2 din OUG nr. 28/1999, amânând aplicarea sancțiunilor pentru operatorii economici care utilizează case de marcat, care nu emit cod QR pe bonurile fiscale.

Potrivit comunicatului oficial, măsurile vizează și excepții pentru activitățile de încărcare a vehiculelor electrice, în cazul în care plățile se fac exclusiv prin carduri de credit/debit sau aplicații electronice.

Suspendarea sancțiunilor se aplică până la 31 decembrie 2024 pentru operatorii economici care folosesc automate comerciale cu plăți prin card sau numerar, dar care au încheiat contracte de achiziție pentru case de marcat electronice, cu livrare până la finalul anului. În plus, cei care desfășoară și alte activități supuse obligației de utilizare a aparatelor de marcat, beneficiază de această amânare, doar pentru tranzacțiile prin automate comerciale.

Conform datelor din industrie, peste 100.000 de echipamente sunt în prezent în uz, iar fiscalizarea lor reprezintă un proces complex. În plus, noua reglementare suspendă, până la 1 septembrie 2025, sancțiunile pentru emiterea de bonuri fără cod QR, însă rămân valabile amenzile pentru bonurile cu informații incorecte.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Hype Fox, așa cum este cunoscută pe TikTok, val de hate după primul episod „Fugiți de Acasă”

Selly a lansat un nou show online de tipul "Asia Express", iar primele controverse și scandaluri au apărut chiar după primul epsiod: Hype Fox,...

Gareth Southgate, fostul selecționer al Angliei e favorit să o preia Crystal Palace!

Tehnicianul este în discuții avansate cu clubul londonez, care își dorește un antrenor cu experiență în Premier League pentru a redresa echipa. Gareth Southgate, fostul...

Scăderea globală a fertilității: Moldova și Ucraina în topul negativ, România sub media globală

Rata globală a fertilității a scăzut semnificativ, de la 5 nașteri per femeie în 1950 la 2,3 în 2021, conform unui raport publicat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă