19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTiberiu Bălan revine la Universitatea Cluj ca antrenor al echipei de tineret!

Tiberiu Bălan revine la Universitatea Cluj ca antrenor al echipei de tineret!

Fostul fotbalist se întoarce la clubul care l-a format, fiind optimist în privința potențialului său ca antrenor și al clubului în general.

Tiberiu Bălan, fost fotbalist la echipe de renume precum Rapid, FCSB și Unirea Urziceni, a fost numit antrenorul echipei de tineret a Universității Cluj. La 43 de ani, acesta se întoarce la echipa care i-a lansat cariera, după o pauză de 24 de ani, pentru a contribui la formarea noilor talente. „Este o onoare pentru mine să mă întorc la Universitatea Cluj,” a declarat Bălan, amintind legătura emoțională pe care o are cu clubul unde și-a început cariera de jucător profesionist în perioada 1997-2000.

Un nou capitol în cariera lui Bălan

Bălan, care a câștigat două titluri de campion al României, unul cu Unirea Urziceni în 2009 și altul cu FCSB în 2013, vede această numire ca o oportunitate de a-și demonstra abilitățile de antrenor. Fostul mijlocaș ofensiv a subliniat că acceptarea acestei poziții a venit natural, exprimându-și recunoștința și entuziasmul pentru șansa de a se întoarce acasă. El a menționat că își dorește să contribuie la succesul clubului și să ajute la dezvoltarea tinerilor fotbaliști care ar putea face pasul spre prima echipă.

„Este un moment frumos în viața mea, pentru că e și un sentiment plăcut să mă întorc de unde am crescut ca și fotbalist,” a spus Bălan. Acesta a apreciat stabilitatea actuală a clubului și progresul echipei mari, exprimându-și speranța că „U” Cluj va continua să progreseze pe toate planurile.

Experiența acumulată de la marii antrenori

Tiberiu Bălan a subliniat că, pe lângă propria sa experiență de fotbalist, a învățat multe de la antrenori de renume precum Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu și Mircea Rednic, sub îndrumarea cărora a lucrat la Rapid. Deținător al Licenței A de antrenor, Bălan este încrezător că poate pune în practică lecțiile acumulate de la acești mari tehnicieni, creând o metodologie proprie.

„Încerc să fac o analiză și să iau ce-i mai bun de la fiecare antrenor cu care am lucrat,” a declarat Bălan, referindu-se la cariera sa de jucător. De asemenea, acesta și-a exprimat dorința de a lucra „200%” pentru meseria de antrenor și de a transforma potențialul său în rezultate concrete. Optimist și entuziast, Bălan a concluzionat că este pregătit să muncească din greu pentru a reuși și a aduce succes echipei de tineret a Universității Cluj.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Israelul vrea ca SUA să o sprijine după ce va ataca Iranul

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a afirmat, marţi, în cursul unei întrevederi avute la Tel Aviv cu secretarul de stat american Antony Blinken...

Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursa prezidențială și să susțină un proiect veritabil de dreapta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţie, a făcut marţi un apel către contracandidata sa, Elena Lasconi (USR), să se retragă din cursa prezidenţială...

Angajații români caută mai mult decât un salariu. Care sunt preferințele Generației Z

Conform studiului „Most Wanted Employers 2024”, realizat de agenția de cercetare MKOR, sectoarele IT & Tehnologie și Retail se remarcă ca cele mai atractive...
Ultima oră
Pe aceeași temă