19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportBaschetLeBron și fiul său Bronny James au scris istorie! Primul meci împreună...

LeBron și fiul său Bronny James au scris istorie! Primul meci împreună în NBA

LeBron James și fiul său, Bronny, au jucat pentru prima oară împreună într-un meci oficial din NBA, un moment istoric atât pentru cei doi, cât și pentru baschetul american.

LeBron James și fiul său Bronny au împărțit pentru prima dată terenul într-un meci oficial din NBA, în victoria Los Angeles Lakers împotriva Minnesota Timberwolves, cu scorul de 110-103. Cei doi au evoluat împreună timp de 2 minute și 41 de secunde, o premieră în istoria ligii americane. Deși cei doi mai jucaseră împreună în presezon, acesta a fost primul meci oficial din NBA în care tatăl și fiul au fost colegi de echipă.

Prima apariție oficială împreună pentru Los Angeles Lakers

LeBron, cunoscut pentru cariera sa extraordinară în NBA, a avut un discurs motivant pentru fiul său înainte de începerea meciului, surprins de postul de televiziune TNT. „Ești gata? Ai văzut cu ce intensitate se joacă, da? Joacă liber! Nu te gândi la greșeli, dă tot ceea ce poți!”, i-a spus LeBron lui Bronny, încurajându-l să joace fără presiune.

Pe parcursul celor 161 de secunde petrecute împreună pe teren, Bronny a încercat o aruncare de trei puncte, pasată chiar de tatăl său, însă mingea nu a intrat în coș. Chiar dacă nu a reușit să marcheze, prezența sa în echipă a fost remarcată, iar conexiunea de familie a oferit un moment special pentru fani.

LeBron a avut o prestație solidă în meci, reușind 16 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Victoria Lakers împotriva Timberwolves a fost, însă, umbrită de emoțiile și semnificația istorică a evenimentului.

Reacțiile după meci

După partidă, Bronny a descris momentul ca fiind unul pe care nu îl va uita niciodată. „Sunt recunoscător pentru șansa care mi s-a oferit. Acum vreau să devin din ce în ce mai bun zi după zi. Nu am să uit niciodată acest moment”, a declarat tânărul de 19 ani, subliniind dorința sa de a evolua în continuare.

LeBron James, vizibil emoționat la finalul meciului, a subliniat cât de importantă este familia pentru el și cât de mult înseamnă să joace alături de fiul său. „Sunt foarte mândru de Bronny. Familia este cel mai important lucru pentru mine. Să joc alături de fiul meu este un lucru extraordinar. Un cadou superb”, a declarat LeBron.

Acest moment a fost comparat cu cel al perechii Ken Griffey sr. și Ken Griffey jr., prima pereche tată-fiu care a evoluat împreună într-un meci de baseball pentru Seattle Mariners în 1990, demonstrând impactul emoțional și simbolic pe care astfel de evenimente îl pot avea în sport.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Italia, locul unde magnatii discreți mor în condiții suspecte: ancheta finalizată în cazul milionarului Petrescu și moartea misterioasă a lui Michael Lynch ridică mai...

Italia a devenit, în mod surprinzător, scena unor tragedii misterioase în care magnații lumii de afaceri dispar în circumstanțe dubioase. Două cazuri recente, ale...

Daniel Paraschiv a marcat primul său gol pentru Real Oviedo! – VIDEO

Daniel Paraschiv, atacantul monitorizat atent de selecționerul Mircea Lucescu, a reușit primul său gol în tricoul lui Real Oviedo, echipa din liga secundă a...

Noaptea Companiilor, debut de succes în București: Peste 2.000 de participanți atrași în două zile

Prima ediție a târgului neconvențional de joburi Noaptea Companiilor organizată la București pe 16-17 octombrie a atras peste 2.000 de participanți, confirmând așteptările organizatorilor. Evenimentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă