16.2 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSocialA fost emisă autorizația pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii București...

A fost emisă autorizația pentru lărgirea la 4 benzi a Centurii București între Domnești și DN5

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat miercuri emiterea autorizației de construire pentru lărgirea la patru benzi a Centurii București pe segmentul dintre Domnești și DN5 (Jilava).

Lucrările la porțiunea din Centura Capitalei vor începe în luna noiembrie și vor acoperi un tronson cuprins între km 40+000 și 54+700, notează Ziarul Financiar.

Conform autorizației, pe lângă lărgirea drumului, proiectul include și construcția unor intersecții inovatoare pe trei niveluri: subteran, teran și suprateran.

Printre acestea se numără reabilitarea pasajului peste DN5 (km 40+547), un nou pasaj superior la km 40+750 și două pasaje subterane la km 44+725 (DNCB x DC18 Măgurele) și la km 49+175 (DNCB x DN6 Bragadiru).

În doi ani se va putea circula pe noul segment, promit autoritățile

Proiectul, ce se va desfășura pe teritoriul localităților Jilava, Măgurele, Bragadiru, Clinceni și Domnești, are o durată de execuție estimată la 24 de luni.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...

Firmă de catering care furnizează mâncarea pentru pacienții unui spital, închisă de comisarii de la Protecția Consumatorului

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit condiții igienice dezastruoase la o firmă de catering din Drobeta-Turnu Severin, responsabilă cu asigurarea meselor pentru peste...

Impactul majorării salariului minim brut la 4.050 lei: costuri suplimentare de câteva miliarde pentru companii

Clever News Center a realizat o analiză detaliată a proiectului de hotărâre de guvern propus de Ministerul Muncii pentru creșterea salariului minim brut la...
Ultima oră
Pe aceeași temă