16.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski: Discuțiile de pace cu Rusia depind de rezultatul alegerilor din SUA

Zelenski: Discuțiile de pace cu Rusia depind de rezultatul alegerilor din SUA

Președintele ucrainean a declarat că negocierile cu Putin vor urma politica SUA

Donald Trump și-a exprimat în mod repetat scepticismul față de sprijinul militar și financiar al Washingtonului pentru Kiev și există temeri că o victorie pentru candidatul republican ar putea crea probleme Kievului, în timp ce se luptă cu forțele ruse din est și sud, scrie news18.com.

Zelenski a spus că a avut întâlniri „bune” atât cu Trump, cât și cu vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat.

„Am avut o întâlnire bună cu Trump. A fost pozitiv. Și mă bucur de asta. Am avut o întâlnire foarte bună cu Harris, nu prima”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a susținut, de asemenea, că Germania „se teme” de cum ar reacționa Rusia, dacă Ucraina ar fi invitată să se alăture alianței militare NATO.

„Este un fapt că partea germană este sceptică, în legătură cu aderarea noastră la NATO”, a mai spus Zelenski. „Le este frică de problema NATO-Germania, în ceea ce privește reacția rusă”.

Liderul ucrainean a cerut o invitație imediată pentru a se alătura NATO, ca parte a „planului său de victorie”, declanșând o reacție furioasă la Moscova. Franța și Marea Britanie îl susțin, afirmă Zelenski, precizând că răspunsul Germaniei și a altor țări NATO, precum Ungaria și Slovacia „depinde și de Statele Unite”.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Cash-ul, haina care ține de cald tranzacțiilor

Sunt provocări care au un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, dar și asupra economiei, în general. Nu trebuie să fii expert în finanțe, ca...

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă