7.5 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriBătălie pe fonduri din PNRR: Cine sunt câștigătorii cursei de 400 milioane...

Bătălie pe fonduri din PNRR: Cine sunt câștigătorii cursei de 400 milioane de euro

Peste 40 de fonduri de investiții au aplicat, iar 11 au fost selectate

Bugetul total din PNRR alocat fondurilor de investiţii este de 400 milioane de euro, iar sumele vor fi alocate până în 2026. Apelul pentru selecţia intermediarilor financiari a fost lansat în august 2022, dar mai bine de jumătate din bani a fost împărţită.

„În total au fost aprobate până acum 11 pro­puneri de către Fondul European de Investiţii şi guvern, cu o alocare totală din Recovery Equity Fund (REF) de 212,5 mil. euro“, a declarat pentru zf.ro, Camelia Drăgoi, mandate manager equity în cadrul FEI.

Estimarea este că, în total, circa 20 de fonduri vor accesa aceşti bani, sumele fiind diferite la fiecare beneficiar. Deja există variaţii de la 10 la 30 de milioane de euro, Mozaik Investments, Innova/7, Booster Capital, GapMinder II, Morphosis Capital II, Early Game Ventures II, BoldMind, AMC V (fond al ACP), BrightCap Ventures, Finance in Motion Renewables Growth Fund şi Evolving Europe Principal Investments Fund II, fiind cele 11 fonduri care au accesat bani până acum, notează sursa citată.

Câteva nume de pe lista beneficiarilor sunt noi, alții sunt deja activi în piaţă, ajungând la al doilea sau chiar al şaptelea fond pe care îl ridică.

„Avem în continuare suficiente proiecte în analiză, iar discuţiile cu jucătorii din piaţă ne confirmă faptul că putem aloca toată suma disponibilă până în 2026“, a mai spus Camelia Drăgoi.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

Adolescent cercetat pentru că a tras cu arma în Sectorul 5 al Bucureștiului

Un adolescent în vârstă de 15 ani este cercetat de polițiști după ce a apărut un videoclip pe o platformă online, în care se...

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...
Ultima oră
Pe aceeași temă