13.9 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 20 octombrie 2024
AcasฤƒSocialAdministratieSorin Grindeanu despre tronsonul cu tuneluri de pe A1: Este o ruศ™ine...

Sorin Grindeanu despre tronsonul cu tuneluri de pe A1: Este o ruศ™ine pentru Romรขnia

Ministrul s-a arฤƒtat optimist cฤƒ lucrฤƒrile vor fi terminate mult mai devreme, decรขt termenul contractual din 2026

Sorin Grindeanu a mers pe ลŸantierul tronsonului cu tuneluri al Autostrฤƒzii Lugoj-Deva, unde a declarat cฤƒ โ€žTrebuie sฤƒ terminฤƒm o datฤƒ cu aceastฤƒ ruลŸine nu pentru Banat, ci ruลŸine pentru Romรขniaโ€, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

โ€žSฤƒ ลŸtiลฃi cฤƒ ceea ce am spus mai devreme, cฤƒ vom continua sฤƒ punem presiune oricine ar fi ministrul Transportฤƒrilor รฎn viitorul Guvern, o sฤƒ vedeลฃi cฤƒ va fi un lucru adevฤƒrat. ลži nu doar eu, sunt convins cฤƒ ลŸi autoritฤƒลฃile locale alese รฎn urmฤƒ cu cรขteva luni vor face acest lucru. Pentru cฤƒ trebuie sฤƒ terminฤƒm o datฤƒ cu aceastฤƒ ruลŸine nu pentru Banat, ci ruลŸine pentru Romรขniaโ€, a mai afirmat Grindeanu. Lucrฤƒrile sunt realizate acum, รฎn proporศ›ie de 10%.

Ministrul s-a arฤƒtat optimist cฤƒ lucrฤƒrile vor fi terminate mult mai devreme decรขt termenul contractual din 2026. El a explicat cฤƒ nu este vorba despre 9 kilometri de drum, ci โ€že vorba de lucrฤƒri ลŸi de acele lucrฤƒri de artฤƒ, dacฤƒ vreลฃi, care presupun foarte multe foraje, foarte multe lucruri care sฤƒ ลฃinฤƒ de rezistenลฃฤƒ, ceea ce รฎnseamnฤƒ un proces tehnologic care necesitฤƒ foarte mult timp”.

Constructorii au รฎnceput deja lucrฤƒrile la portalurile de acces, apoi vor intra รฎn etapa de foraj a tunelurilor, cu o lungime totalฤƒ de 2,13 km.

Utilajele necesare construcลฃiei celor 9,13 km de autostradฤƒ dintre Margina ลŸi Holdea sunt รฎn ลŸantier, iar depozitele cu anrocamente ลŸi balast sunt alimentate รฎn flux continuu, mai afirmฤƒ ministrul Grindeanu.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Eu candidez la preศ™edinศ›ie, pentru cฤƒ iubesc Romรขnia

รŽn urmฤƒtorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de ศ›arฤƒ al PSD a fost lansat duminicฤƒ, la...

Vot istoric: Alegeri prezidenศ›iale รฎn Republica Moldova ศ™i referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota ศ™i din Romรขnia, unde sunt deschise 16 secศ›ii de votare Secศ›iile de votare s-au deschis la ora 07.00,...

Stop vot la Tokio: 69 de moldoveni au votat รฎn capitala Japoniei

S-a รฎncheiat procesul de votare ศ™i รฎn China, unde au votat 73 de moldoveni รŽn capitala Japoniei, Tokio, s-a รฎncheiat procesul de votare. Aici ศ™i-au...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ