14 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentArest la domiciliu pentru fostul manager al spitalului Municipal Rădăuți și două...

Arest la domiciliu pentru fostul manager al spitalului Municipal Rădăuți și două asistente șefe

Procurorii au reținut trei directori și trei asistenți medicali de la Spitalul Municipal Rădăuţi, aceștia fiind acuzați de trafic de influență, luare de mită și alte infracțiuni. Ancheta relevă că sume de bani au fost solicitate pentru concursuri de angajare, dar și pentru facilitarea unor internări și proceduri medicale.

Procurorii au descoperit probe care demonstrează că se cereau bani în schimbul unor favoruri legate de obținerea posturilor. Printre cei implicați se numără fostul manager al spitalului, care ar fi primit aproximativ 12.000 de euro pentru două posturi de brancardier, bani ce au fost restituiți după ce candidații nu au promovat concursul și au cerut returnarea sumelor.

În cadrul anchetei au fost efectuate 108 percheziții în județul Suceava, inclusiv la Spitalul Municipal din Rădăuți. Perchezițiile la spital au durat circa 11 ore, iar după audieri, au fost dispuse reținerile suspecților. Procurorii continuă cercetările și față de alte persoane implicate în acest caz, care vizează o serie de infracțiuni de corupție comise în perioada 2023-2024.

De asemenea, în dosar mai apar acuzații de trafic de influență, dare de mită, abuz în serviciu ori instigare la dare de mită. 

Inițial cei șase suspecți au fost reținuți, ulterior au fost prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, acolo unde s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru trei persoane, printre care se numără fostul manager al spitalului Municipal Rădăuți și două asistente șefe. Apoi, control judiciar pentru alte două persoane, fosta directoare de îngrijiri medicale și un alt asistent medical, iar față de directorul medical nu s-a luat nici o măsură preventivă. Soluția dată de Tribunalul Suceava nu este definitivă și poate fi contestată.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...

Meta colaborează cu o companie de la Hollywood pentru noul model AI de generare video, Movie Gen

Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat joi un parteneriat cu Blumhouse Productions, cunoscută pentru filmele de groază de succes „The Purge” și „Get Out”,...

Sistemul de Garanție-Returnare din România înregistrează un nou record de colectare a ambalajelor în septembrie

Administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, RetuRO, a anunțat că în luna septembrie au fost returnate 453 de milioane de ambalaje, ceea ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă