7.7 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒEconomieMinistrul Burduja anunศ›ฤƒ semnarea primelor contracte din PNRR pentru stocarea energiei รฎn...

Ministrul Burduja anunศ›ฤƒ semnarea primelor contracte din PNRR pentru stocarea energiei รฎn baterii

Stocarea rฤƒmรขne marea provocare a sectorului energetic romรขnesc, spune Burduja

Ministrul Energiei a transmis cฤƒ a semnat douฤƒ contracte pentru dezvoltarea capacitฤƒศ›ilor de stocare a energiei electrice รฎn baterii, cu un obiectiv de minimu 240 MW. „Electrica va construi o capacitate de 69,93 MWh, cu un ajutor de stat de 16,87 milioane lei, iar Renovatio va dezvolta o capacitate de 60,96 MWh รฎn Topliศ›a, beneficiind de 15,16 milioane lei”, spune Burduja.

รŽn plus, SC KBK KRAFT PROJEKT S.R.L. va primi un ajutor de stat de 19,37 milioane lei pentru producศ›ia de module fotovoltaice cu o capacitate de 200 MW, precizeazฤƒ Sebastian Burduja.

„Stocarea rฤƒmรขne marea provocare a sectorului energetic romรขnesc. ศ˜i nu este vorba doar despre supraรฎncฤƒrcarea reศ›elelor, pe fondul creศ™terii producศ›iei, aศ™a cum este cea din energie regenerabilฤƒ, inclusiv de la prosumatori, ci ศ™i despre a ne asigura cฤƒ, atunci cรขnd vรขntul nu bate sau soarele nu strฤƒluceศ™te, romรขnii au รฎn continuare acces la energie ieftinฤƒ. Sฤƒ ศ›inem lumina aprinsฤƒ รฎn casele romรขnilor, indiferent de neprevฤƒzut, ศ™i la preศ›uri decente โ€“ asta urmฤƒrim prin susศ›inerea proiectelor de stocare a energiei”, afirmฤƒ ministrul.

Burduja reafirmฤƒ importanศ›a pentru Romรขnia de a reduce dependenศ›a de importurile de panouri fotovoltaice, stimulรขnd producศ›ia internฤƒ. Pe viitor, prin dezvoltarea producศ›iei interne de panouri fotovoltaice, „putem deveni, din importator, sursฤƒ de achiziศ›ie pentru alte ศ›ฤƒri, cel puศ›in din regiune, care se aflฤƒ รฎn proces de tranziศ›ie energeticฤƒ”.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Lavoarele supradimensionate โ€“ Cรขnd ศ™i de ce sฤƒ le alegi รฎn baia ta?ย 

Lavoarele supradimensionate devin din ce รฎn ce mai populare รฎn designul bฤƒilor moderne. ศ˜i nici nu e de mirare, deoarece aceste piese nu...

Ministrul Muncii susศ›ine cฤƒ salariul mediu brut al femeilor este mai mare decรขt al bฤƒrbaลฃilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat joi cฤƒ, conform datelor furnizate de Inspecศ›ia Muncii, salariul mediu brut al femeilor รฎn Romรขnia depฤƒศ™eศ™te salariul mediu...

1.000.000 de euro a cรขศ™tigat un proxenet de pe urma exploatฤƒrii sexuale a unei singure femei

Un proxenet din judeศ›ul Gorj a reuศ™it sฤƒ cรขศ™tige un milion de euro de pe urma exploatฤƒrii sexuale รฎn Marea Britanie a unei singure...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ