12.6 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSocialMetoda „Loverboy”, subiect de campanie împotriva escrocheriilor de pe internet

Metoda „Loverboy”, subiect de campanie împotriva escrocheriilor de pe internet

A fost lansată campania online de prevenire a traficului de persoane, intitulată „Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!”

În contextul evenimentelor dedicate datei de 18 octombrie, Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), în colaborare cu Universitatea Româno-Americană, a anunțat lansarea campaniei online de prevenire a traficului de persoane, intitulată „Deschide ochii! Decizia corectă este la tine!”

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul tinerilor, cu privire la metoda de recrutare „Loverboy”, precum și sensibilizarea publicului larg cu privire la traficul de persoane, în scopul exploatării sexuale.

Anual, sute de tinere abandonează studiile, ademenite de promisiuni false de iubire sau locuri de muncă. Cinismul traficanților merge până într-acolo încât își cer în căsătorie victima, fiind convinși că aceasta nu va rezista propunerii și va accepta tot ce i se cere, pentru că devine dependentă emoțional de traficant, se arată într-un comunicat de presă remis redacției România Liberă.

Datele statistice naționale arată o pondere de 77% din victimele identificate, ca fiind de gen feminin, proporția minorelor (40%), depășind anul acesta cea a femeilor (37%). Exploatarea sexuală a victimelor prin obligarea la practicarea prostituției cât și actele de pornografie infantilă sunt, de departe, cele mai întâlnite forme de exploatare, cu o pondere de 63%, mai mult de jumătate (57,4%) fiind persoane sub 18 ani.

Pe lângă un material video, campania va include și o serie de articole informative și interviuri cu experți în domeniu, care vor fi publicate pe site-ul oficial al celor două instituții  și distribuite pe rețelele de socializare.

Pentru informarea cetățenilor sau pentru sesizarea unui caz de trafic de persoane,  Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane pune la dispoziția cetățenilor un număr gratuit :0800 800 678.

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată. Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Cum să îți găsești internshipul ideal: mai multe oportunități decât crezi și unde să le cauți

Găsirea unui internship care să îți ofere un start solid în carieră poate fi dificilă, dar opțiunile sunt numeroase dacă te informezi corect și...

Primarul orașului Bușteni, Mihai Corbu, cercetat pentru agresiune fizică asupra unei angajate

Mircea Corbu, încă primarul Orașului Bușteni, este acuzat de o subalternă că a bătut-o. Femeia de 36 de ani, care este administratoare a unei...

Fanii români își pot achiziționa bilete pentru meciurile cu Kosovo și Cipru!

Începând de vineri, 18 octombrie, fanii echipei naționale de fotbal a României vor avea ocazia să își achiziționeze bilete pentru ultimele două meciuri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă