9 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSportFotbalUn fost atacant de Premier League a condamnat la patru ani de...

Un fost atacant de Premier League a condamnat la patru ani de închisoare pentru filmare ilegală

Hwang Ui-jo, fost atacant în Premier League, riscă patru ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru filmarea ilegală a unor acte sexuale fără consimțământul partenerelor.

Hwang Ui-jo, cunoscut pentru cariera sa la cluburi precum Bordeaux și Nottingham Forest, a fost implicat într-un scandal major care a ieșit la iveală în iunie 2023, când cumnata sa a distribuit pe rețelele sociale videoclipuri explicite, încercând să-l șantajeze. În urma acestui incident, cumnata sa a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă cercetările au continuat în ceea ce îl privește pe Hwang, având în vedere că filmările au fost realizate fără consimțământ.

Conform procurorilor, Hwang a înregistrat în secret întâlniri sexuale cu două femei în patru ocazii diferite, între iunie și septembrie 2022. Inițial, Hwang a negat acuzațiile, dar ulterior a recunoscut vina, prezentând scuze publice în fața instanței. „Îmi cer scuze sincer față de victimele afectate de faptele mele. Regret profund dezamăgirea provocată tuturor celor care m-au susținut și s-au îngrijit de mine”, a declarat el, conform surselor BBC.

Detalii despre cazul lui Hwang Ui-jo

Sentința finală este programată pentru 18 decembrie, iar până atunci, viitorul său în fotbal rămâne incert. După ce scandalul a ieșit la lumină, Hwang a fost suspendat din echipa națională a Coreei de Sud în noiembrie 2023, ceea ce reprezintă o lovitură semnificativă pentru cariera sa, având în vedere că jucătorul a marcat 19 goluri în 62 de selecții pentru națională și era considerat un component cheie al echipei.

Recent, Hwang a părăsit fotbalul englez, transferându-se la echipa turcă Alanyaspor, dar impactul scandalului asupra carierei sale este considerabil. Deși a fost cel mai productiv în perioada petrecută la Bordeaux, unde a marcat 29 de goluri și a oferit șapte pase decisive în 98 de meciuri, scandalul ar putea umbri realizările sale anterioare.

La 32 de ani, Hwang Ui-jo are o carieră bine închegată, cu un total de 393 de meciuri, 114 goluri și 31 de pase decisive.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Sistemul bancar românesc depășește media UE la profitabilitate și solvabilitate, cu potențial de creștere în creditare

Profitabilitatea sistemului bancar din România a crescut constant în ultimii ani, ajungând să fie dublă față de media europeană, conform datelor BNR, citate de...

Fanii români își pot achiziționa bilete pentru meciurile cu Kosovo și Cipru!

Începând de vineri, 18 octombrie, fanii echipei naționale de fotbal a României vor avea ocazia să își achiziționeze bilete pentru ultimele două meciuri din...

Minorii dați dispăruți au fost găsiți în Serbia

Cei trei minori care fuseseră dați dispăruți, împreună cu tatăl lor, au fost găsiți joi în Serbia, datorită colaborării internaționale între oamenii legii. Autoritățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă