9 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒSportHandbalVipers Kristiansand, campioana Europei la handbal feminin, รฎn pragul falimentului! Apel disperat...

Vipers Kristiansand, campioana Europei la handbal feminin, รฎn pragul falimentului! Apel disperat pentru salvare

Vipers Kristiansand, clubul norvegian de handbal feminin care a dominat Europa รฎn ultimii ani, riscฤƒ falimentul dacฤƒ nu strรขnge 2,1 milioane de euro pรขnฤƒ vineri, 18 octombrie.

Dupฤƒ trei titluri consecutive de campioanฤƒ a Europei รฎn 2021, 2022 ศ™i 2023, Vipers Kristiansand se confruntฤƒ acum cu probleme financiare severe care ar putea duce la desfiinศ›area echipei. Oficialii clubului au emis un comunicat รฎn care fac apel la toศ›i cei care pot ajuta financiar echipa, subliniind cฤƒ fondurile strรขnse nu vor fi colectate decรขt dacฤƒ suma totalฤƒ necesarฤƒ este atinsฤƒ. Clubul are nevoie urgentฤƒ de 2,1 milioane de euro pentru a acoperi datoriile ศ™i pentru a asigura funcศ›ionarea echipei รฎn actualul sezon.

Situaศ›ia financiarฤƒ criticฤƒ a Vipers Kristiansand

Vipers a fฤƒcut eforturi semnificative pentru a gฤƒsi soluศ›ii financiare รฎn ultimele luni, inclusiv reducerea salariilor ศ™i renunศ›area la jucฤƒtoarele cu cele mai mari contracte. รŽn ciuda acestor mฤƒsuri, clubul nu a reuศ™it sฤƒ รฎศ™i asigure fondurile necesare pentru a continua activitatea. Potrivit comunicatului oficial, fฤƒrฤƒ aceastฤƒ sumฤƒ, Vipers va fi forศ›atฤƒ sฤƒ depunฤƒ dosarul pentru faliment, ceea ce ar duce la desfiinศ›area echipei ศ™i la eliberarea de contract a tuturor jucฤƒtoarelor.

Clubul norvegian a specificat cฤƒ, รฎn cazul รฎn care nu se strรขnge suma necesarฤƒ, banii primiศ›i de la sponsori sau alte persoane vor fi returnaศ›i. De asemenea, oficialii au subliniat cฤƒ orice contribuศ›ie, oricรขt de micฤƒ, este crucialฤƒ pentru a asigura continuitatea echipei.

Impactul falimentului asupra echipei ศ™i handbalului european

Falimentul Vipers Kristiansand ar avea un impact major asupra handbalului feminin european. Echipa, care include jucฤƒtoare de renume internaศ›ional precum portarul legendar Katrine Lunde sau Jamina Roberts, cea mai selecศ›ionatฤƒ handbalistฤƒ din istoria naศ›ionalei Suediei, ar fi desfiinศ›atฤƒ, iar toate jucฤƒtoarele ar deveni libere de contract.

รŽn ciuda succeselor din ultimele sezoane, care au inclus trei trofee Champions League consecutive, Vipers nu a reuศ™it sฤƒ se menศ›inฤƒ pe linia de plutire financiarฤƒ. Norvegia nu oferฤƒ aceleaศ™i condiศ›ii financiare ca alte ศ›ฤƒri cu handbal de top, precum Romรขnia sau Ungaria, รฎnsฤƒ clubul nu a putut evita acumularea de datorii.

รŽn cazul unui faliment, Vipers ar trebui sฤƒ se retragฤƒ din competiศ›iile รฎn care este implicatฤƒ, inclusiv din actuala ediศ›ie a Champions League, unde ocupฤƒ locul 6 รฎn grupa B, alฤƒturi de echipe precum Rapid Bucureศ™ti. Urmฤƒtorul meci al echipei ar trebui sฤƒ aibฤƒ loc sรขmbฤƒtฤƒ รฎmpotriva Buducnost, รฎnsฤƒ viitorul acestui joc este incert, avรขnd รฎn vedere posibilitatea falimentului.

Vipers Kristiansand se aflฤƒ la o rฤƒscruce de drumuri, iar dacฤƒ nu reuศ™eศ™te sฤƒ strรขngฤƒ fondurile necesare pรขnฤƒ pe 18 octombrie, handbalul feminin european ar putea pierde unul dintre cele mai de succes cluburi din istoria recentฤƒ.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoศ™ are o vastฤƒ experienศ›ฤƒ รฎn domeniul jurnalismului sportiv ศ™i al comentariilor sportive, activรขnd pe principalele canale de televiziune din Romรขnia. รŽn prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiศ›ii importante de fotbal, tenis, รฎnot ศ™i polo. Anterior, รฎntre februarie 2021 ศ™i septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea ศ™tirilor ศ™i administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Echipaj de poliศ›ie, furat pe o stradฤƒ din Bucureศ™ti

O tรขnฤƒrฤƒ de 22 de ani a fost reศ›inutฤƒ de Poliศ›ia Capitalei, fiind acuzatฤƒ de furtul unei imprimante dintr-un echipaj al Brigฤƒzii Rutiere. Incidentul...

Ce presupune NIS 2, directiva UE care va fi implementatฤƒ ศ™i รฎn Romรขnia pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul lunii octombrie

Pรขnฤƒ la finalul lunii octombrie, Directiva NIS 2 a Uniunii Europene va fi integratฤƒ รฎn legislaศ›ia naศ›ionalฤƒ prin intermediul Directoratului Naศ›ional de Securitate Ciberneticฤƒ...

Mugur Isฤƒrescu va coordona mai puศ›ine direcศ›ii รฎn noul mandat la BNR; atribuศ›ii importante transferate viceguvernatorilor

รŽn noul sฤƒu mandat, guvernatorul BNR, Mugur Isฤƒrescu, รฎศ™i va reduce atribuศ›iile de coordonare, cedรขnd mai multe direcศ›ii cฤƒtre colegii din Consiliul de Administraศ›ie...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ