14.3 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăInternaționalCuba a acuzat SUA că au efectuat o anchetă superficială cu privire...

Cuba a acuzat SUA că au efectuat o anchetă superficială cu privire la un atac comis în 2023 asupra ambasadei din Washington

Cuba a acuzat miercuri Statele Unite că au efectuat o anchetă superficială cu privire la un atac comis în 2023 asupra ambasadei din Washington, deteriorând și mai mult relațiile deja înrăutățite dintre țările vecine, scrie Reuters.

Cuba acuză SUA

Un bărbat îmbrăcat în haine închise la culoare a aruncat două cocktailuri Molotov asupra ambasadei cubaneze din Washington în septembrie 2023, înainte de a fugi în noapte, au declarat autoritățile americane și cubaneze. Nimeni nu a fost rănit, iar clădirea a suferit puține daune.

Johana Tablada, director adjunct pentru afaceri americane la Ministerul de Externe al Cubei, a declarat că autoritățile americane le-au transmis omologilor cubanezi că investighează incidentul, dar oficialii nu au identificat încă autorul.

Mesajul este că, împotriva Cubei, puteți face orice doriți, a declarat Tablada la televiziunea cubaneză.

Ea a declarat că progresul lent a încălcat legislația SUA și obligația internațională a națiunilor de a proteja diplomații și ambasadele lor.

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat pentru Reuters că „Statele Unite sunt dedicate protejării personalului diplomatic și a sediilor din Statele Unite”.

Serviciul Secret al SUA a declarat anterior că desfășoară o anchetă cu privire la incident, iar oficialii Casei Albe au condamnat atacul în 2023.

Tablada a declarat că Statele Unite au refuzat, de asemenea, să eticheteze agresiunea drept „atac terorist”.

Guvernul SUA califică Cuba drept stat care sponsorizează terorismul, o desemnare care împovărează națiunea din Caraibe cu sancțiuni care au contribuit la o criză economică gravă pe insulă.

Cuba, la rândul său, susține că Statele Unite se fac vinovate de ipocrizie prin nerezolvarea atacului „terorist” din 2023 asupra misiunii sale diplomatice din Washington.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România vizează peste 2.800 km de drumuri rapide până în 2030, conform Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor și-a propus ca România să atingă un total de peste 2.800 km de drum rapid până în anul 2030, cu proiecte cheie...

Iohannis la Consiliul European: Vom discuta despre sprijinul nostru pentru parcursul european al Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis participă, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, în cadrul căreia se va discuta şi despre sprijinul pentru parcursul european al Republicii...

Eduard Novak și Elisabeta Lipă au pornit o dispută în online privind premiile de după JO 2024

Modul de aplicare a normelor pentru recompensarea sportivilor şi personalului din federaţii în urma performanţelor obţinute la Jocurile Olimpice de la Paris a iscat...
Ultima oră
Pe aceeași temă