14.3 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSportTenisAna Bogdan, în fața șansei carierei la Osaka! Un traseu favorabil spre...

Ana Bogdan, în fața șansei carierei la Osaka! Un traseu favorabil spre primul titlu WTA

Ana Bogdan a obținut o calificare impresionantă în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Osaka, după ce a învins-o în două seturi pe Marie Bouzkova, cap de serie 4.

Traseul româncei devine tot mai promițător, în contextul unor rezultate surprinzătoare din turneu.

Turneul de la Osaka, deschis de eliminările favoritelor

Ana Bogdan, aflată pe locul 111 în clasamentul WTA, a început turneul de la Osaka într-o formă excelentă, după ce a trecut cu ușurință de calificări. Românca a impresionat încă din primul tur al competiției, eliminând-o pe Veronika Kudermetova, fost număr 9 mondial. Apoi, în optimile de finală, Ana a reușit o victorie remarcabilă împotriva lui Marie Bouzkova, numărul 43 WTA și cap de serie 4 la Osaka.

În primul set, Ana Bogdan a dominat categoric, impunându-se cu 6-0, marcând astfel prima sa victorie „bagel” împotriva unei jucătoare din top 50 mondial într-un turneu WTA. Deși setul secund a fost mai echilibrat, Bouzkova revenind de la 3-5, Ana s-a impus în cele din urmă cu 7-6 (5), obținând o victorie importantă și calificându-se în sferturile de finală.

Turneul de la Osaka, care inițial nu avea un afiș puternic din cauza absenței jucătoarelor din top 25 mondial, a fost și mai afectat de retragerile de ultim moment ale favoritelor Magdalena Frech (27 WTA) și Leylah Fernandez (28 WTA). În plus, alte favorite, precum Elise Mertens și Elina Avanesyan, au părăsit competiția în mod neașteptat, lăsând tabloul competițional deschis pentru jucătoarele mai slab cotate.

În acest context, Ana Bogdan a devenit una dintre favoritele la câștigarea trofeului. După eliminarea lui Bouzkova, doar o singură jucătoare cap de serie, Diane Parry (52 WTA), a rămas în competiție. Românca se va duela în sferturi cu olandeza Suzan Lamens (125 WTA), iar dacă va trece de aceasta, ar putea întâlni în semifinale învingătoarea meciului dintre Parry și Clara Tauson (63 WTA).

Acest turneu a devenit un exemplu rar în circuitul WTA, în care eliminările timpurii ale favoritelor și traseele surprinzătoare ale jucătoarelor din calificări au creat o oportunitate unică pentru Ana Bogdan.

Patru din cele opt sfert-finaliste, inclusiv Ana, au ajuns în această fază a competiției din calificări, o altă jucătoare este un lucky-loser, iar o alta a beneficiat de un wild-card. În acest context, Ana Bogdan are o șansă reală de a câștiga primul titlu WTA din carieră, dacă va continua să joace la același nivel ridicat arătat până acum.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

România a ajuns la 1,35 milioane de locuri de parcare publice în 2023. Câți bani încasează primăriile din acestea

În 2023, România a înregistrat 1,35 milioane de locuri de parcare publice, o creștere față de cele 1,29 milioane din 2022, potrivit unei analize...

AMRCR respinge plafonarea adaosului comercial la produsele românești, avertizând asupra riscurilor economice

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) se opune ferm unei posibile măsuri de plafonare a adaosului comercial la produsele românești, considerând că aceasta...

Horoscop 18 octombrie 2024. Ce se întâmplă cu scorpionii

Horoscop 18 octombrie 2024. Află ce ți-au pregătit astrele pentru ziua de astăzi și cum ar trebui să abordezi sfârșitul de săptămână. Horoscop 18 octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă