12.8 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSocialEveniment1.000.000 de euro a câștigat un proxenet de pe urma exploatării sexuale...

1.000.000 de euro a câștigat un proxenet de pe urma exploatării sexuale a unei singure femei

Un proxenet din județul Gorj a reușit să câștige un milion de euro de pe urma exploatării sexuale în Marea Britanie a unei singure femei în Marea Britanie. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii.

„În urma perchezițiilor efectuate ieri, 16 octombrie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare a banilor, a fost reținut, de procurorul de caz, un bărbat, de 30 de ani, pentru 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

De asemenea, în urma exploatării sexuale, ar fi fost obținut aproximativ un milion de euro.

Cel în cauză va fi prezentat astăzi, 17 octombrie, instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Potrivit oamenilor legii, investigațiile desfășurate au relevat faptul că, în perioada 2015 – martie 2023, o persoană, de 30 de ani, ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, o persoană vătămată majoră, pe care ar fi exploatat-o sexual, determinând-o să continue practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii, în orașele Gloucester și Bristol.

„Banii obținuți de victimă ar fi fost însușiți de către persoana cercetată, care, în perioada 2021-2023, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi disimulat adevărata natură a provenienței banilor, achiziționând și construind imobile pe numele membrilor familiei.

Bunurile ar fi fost înstrăinate, ulterior, prin persoane interpuse.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, precum și al comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Gorj“, potrivit IPJ Gorj.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Mugur Isărescu va coordona mai puține direcții în noul mandat la BNR; atribuții importante transferate viceguvernatorilor

În noul său mandat, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, își va reduce atribuțiile de coordonare, cedând mai multe direcții către colegii din Consiliul de Administrație...

Primarul orașului Bușteni, Mihai Corbu, cercetat pentru agresiune fizică asupra unei angajate

Mircea Corbu, încă primarul Orașului Bușteni, este acuzat de o subalternă că a bătut-o. Femeia de 36 de ani, care este administratoare a unei...

România vizează peste 2.800 km de drumuri rapide până în 2030, conform Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor și-a propus ca România să atingă un total de peste 2.800 km de drum rapid până în anul 2030, cu proiecte cheie...
Ultima oră
Pe aceeași temă