12.8 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒSocialRomรขnia vizeazฤƒ peste 2.800 km de drumuri rapide pรขnฤƒ รฎn 2030, conform...

Romรขnia vizeazฤƒ peste 2.800 km de drumuri rapide pรขnฤƒ รฎn 2030, conform Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor ศ™i-a propus ca Romรขnia sฤƒ atingฤƒ un total de peste 2.800 km de drum rapid pรขnฤƒ รฎn anul 2030, cu proiecte cheie precum A0 โ€“ noua centurฤƒ a Capitalei, A1 PiteลŸti-Sibiu ศ™i A7 BucureลŸti-PaลŸcani, programate sฤƒ fie finalizate รฎn urmฤƒtorii patru ani.

Anul 2024 a debutat cu comenzi record pentru sectorul construcศ›iilor, statul romรขn scoศ›รขnd la licitaศ›ie proiecte de infrastructurฤƒ, spitale ศ™i ศ™coli รฎn valoare de peste 10 miliarde de euro doar รฎn luna iulie. Constructorii se aศ™teaptฤƒ ca valoarea totalฤƒ a proiectelor publice sฤƒ ajungฤƒ la 120 de miliarde de euro pรขnฤƒ รฎn 2030.

โ€žรŽncepรขnd cu anul 2020 am dezvoltat foarte multe proiecte ลŸi am demarat foarte multe licitaลฃii. Din acest motiv, astฤƒzi avem รฎn construcลฃie 800 km de autostradฤƒ ลŸi รฎn licitaลฃie รฎncฤƒ 500 km. รŽn 2025 vom atinge recordul de a avea รฎn ลŸantier peste 1.000 km de autostradฤƒ.

Astfel, dacฤƒ anul acesta vom livra circa 150 km de drum rapid, dupฤƒ 2025 vom putea da รฎn trafic anual cel puลฃin 200 km de drum nou. Pรขnฤƒ รฎn 2030 vom ajunge la 2.800 km de drum rapid”, a declarat Irinel Ionel Scrioศ™teanu, secretar de stat รฎn cadrul Ministerului Transporturilor, รฎn emisiunea ZF Investiลฃi รฎn Romรขnia.

Avem toate mijloacele necesare pentru a atinge aceastฤƒ ศ›intฤƒ, explicฤƒ secretarul de stat.

Scrioศ™teanu a menศ›ionat cฤƒ firmele de construcศ›ii care au cรขศ™tigat contracte au investit รฎn echipamente ศ™i forศ›ฤƒ de muncฤƒ, fiind determinate sฤƒ menศ›inฤƒ un ritm susศ›inut al lucrฤƒrilor. โ€žAvem mulลฃi romรขi care se รฎntorc รฎn ลฃarฤƒ pentru a lucra pe ลŸantierele de aici. รŽn fiecare ลŸantier pe care am fost am vฤƒzut tineri care au revenit รฎn Romรขnia deoarece aici este foarte mult de construit”, a explicat oficialul.

Totodatฤƒ, el a subliniat nevoia de a crea o companie dedicatฤƒ mentenanศ›ei drumurilor, รฎn special avรขnd รฎn vedere cฤƒ Romรขnia va avea aproape 3.000 km de autostrฤƒzi รฎn 2030.

รŽn acest sens, Ministerul Transporturilor a reluat planul de รฎnfiinศ›are a Companiei Naศ›ionale de Investiศ›ii Rutiere (CNIR), care va gestiona noile proiecte de infrastructurฤƒ, รฎn timp ce CNAIR se va concentra pe รฎntreศ›inerea reศ›elei rutiere existente.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Primarul oraศ™ului Buศ™teni, Mihai Corbu, cercetat pentru agresiune fizicฤƒ asupra unei angajate

Mircea Corbu, รฎncฤƒ primarul Oraศ™ului Buศ™teni, este acuzat de o subalternฤƒ cฤƒ a bฤƒtut-o. Femeia de 36 de ani, care este administratoare a unei...

Poliศ›ista care-i prinde pe infractori cu โ€žmรขศ›a-n sacโ€œ

Corina, o poliศ›istฤƒ criminalistฤƒ cu aproape 20 de ani de experienศ›ฤƒ, este expertฤƒ รฎn tehnica poligraf de peste 13 ani, fiind implicatฤƒ รฎn peste...

Toyota atinge un nou record de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024

Toyota a รฎnregistrat un nou record istoric de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024, raportรขnd o creศ™tere de 6% faศ›ฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ