11.5 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiAndroid 15 este aici

Android 15 este aici

Android 15 este acum implementat pe dispozitivele Pixel, aducรขndu-le noi funcศ›ii de confidenศ›ialitate, instrumente de securitate ศ™i รฎmbunฤƒtฤƒศ›iri pentru dispozitivele pliabile ศ™i tablete, noteazฤƒ The Verge.

Android 15 s-a lansat

Sistemul de operare Android 15 a fost lansat pentru prima datฤƒ luna trecutฤƒ prin intermediul Android Open Source Project, dar, la momentul respectiv, nu era รฎncฤƒ disponibil pe telefoanele ศ™i tabletele Pixel – sau pe alte dispozitive Android importante.

Google a anunศ›at cฤƒ va ajunge รฎn sfรขrศ™it pe Pixel, alฤƒturi de o serie de scฤƒderi ale funcศ›iilor Pixel.

O caracteristicฤƒ majorฤƒ nouฤƒ รฎn Android 15 este posibilitatea de a crea un โ€žspaศ›iu privatโ€ pentru aplicaศ›iile pe care doreศ™ti sฤƒ le pฤƒstrezi departe de ochii curioศ™ilor (n.r. aplicaศ›iile sociale, de รฎntรขlniri sau bancare).

Aplicaศ›iile pe care le plasezi รฎn spaศ›iul privat nu vor apฤƒrea รฎn aplicaศ›iile recente, notificฤƒri sau setฤƒri, potrivit Google. Pentru a accesa spaศ›iul, va trebui sฤƒ furnizezi o autentificare suplimentarฤƒ ศ™i poศ›i chiar โ€žascunde existenศ›a spaศ›iului privat de la vedere pe telefonโ€, spune Google.

Pe dispozitivele pliabile ศ™i pe tablete, Android 15 le va permite utilizatorilor sฤƒ fixeze ศ™i sฤƒ debifeze bara de activitฤƒศ›i, astfel รฎncรขt sฤƒ aibฤƒ acces mai uศ™or la aplicaศ›iile lor.

Una dintre provocฤƒrile majore ale Android este fragmentarea, adicฤƒ existenศ›a mai multor versiuni active de Android รฎn circulaศ›ie la un moment dat. Aceasta poate cauza probleme de compatibilitate รฎntre aplicaศ›ii ศ™i dispozitive.

Google a รฎncercat sฤƒ reducฤƒ acest fenomen prin lansฤƒri mai frecvente ศ™i actualizฤƒri mai rapide prin intermediul proiectelor precum Project Treble, care separฤƒ actualizฤƒrile de software de cele ale producฤƒtorilor de dispozitive.

Cu toate acestea, avantajul Android este cฤƒ ruleazฤƒ pe o gamฤƒ largฤƒ de dispozitive, de la telefoane low-cost pรขnฤƒ la flagship-uri premium, ceea ce รฎi permite sฤƒ acopere nevoi diverse ศ™i pieศ›e emergente.

Un alt aspect cheie al Android este integrarea profundฤƒ cu serviciile Google, cum ar fi Google Search, Google Maps, YouTube ศ™i Google Assistant. Acest lucru face din Android o platformฤƒ extrem de atractivฤƒ pentru utilizatorii care se bazeazฤƒ pe ecosistemul Google pentru activitฤƒศ›i zilnice.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Romรขnia รฎnvinge Lituania cu 2-1 ศ™i are 4 victorii din 4 meciuri รฎn Liga Naศ›iunilor

Naลฃionala de fotbal a Romรขniei a รฎnvins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marลฃi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...

Piese romane din categoria โ€žTezaurโ€œ au fost descoperite รฎntr-o pฤƒdure din judeศ›ul Gorj

O serie de piese romane din categoria โ€žTezaurโ€œ au fost descoperite รฎntr-o pฤƒdure din comuna Godineศ™ti, judeศ›ul Gorj, de cฤƒtre doi cฤƒutฤƒtori de comori...

Deficitul de cont curent al Romรขniei a atins 5% din PIB รฎn august ศ™i riscฤƒ sฤƒ depฤƒศ™eascฤƒ 7% pรขnฤƒ la finalul anului

Deficitul de cont curent al balanศ›ei de plฤƒศ›i a ajuns รฎn august 2024 la 5% din PIB-ul estimat la 353 miliarde euro, iar perspectivele...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ