13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportFotbalBenfica, acuzată de corupție! Justiția cere excluderea din competiții

Benfica, acuzată de corupție! Justiția cere excluderea din competiții

Justiția portugheză a lansat o serie de acuzații grave împotriva clubului Benfica Lisabona, solicitând excluderea clubului din competițiile sportive pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și trei ani.

Benfica Lisabona, unul dintre cele mai mari și titrate cluburi din fotbalul portughez, este vizată de o serie de acuzații de corupție și infracțiuni financiare care ar putea avea un impact semnificativ asupra viitorului clubului. Parchetul general portughez a cerut excluderea clubului din competițiile sportive, alături de fostul președinte al clubului, Luis Filipe Vieira, pentru o perioadă de până la trei ani. Aceste acuzații au generat tensiuni mari în fotbalul portughez, mai ales având în vedere istoria și importanța clubului pe plan național și internațional.

Acuzații grave de corupție și fraudă financiară

Conform declarațiilor oficiale, Benfica, fostul său președinte și alte persoane implicate sunt acuzate de infracțiuni de corupție activă și pasivă, comportament antisportiv și fraude fiscale. Infracțiunile ar fi avut loc în perioada 2016-2019, iar ancheta ar fi scos la lumină un plan complex de spălare de bani și deturnare de fonduri prin intermediul unor companii din Brazilia. Conform Parchetului, aceste sume de bani erau prezentate sub forma unor „comisioane pentru servicii de intermediere”, încercând astfel să justifice plățile ilegale.

Pe lângă Benfica, și clubul Vitoria Setubal se află în vizorul justiției portugheze, pentru acuzații similare. Ancheta împotriva cluburilor și persoanelor implicate a ridicat întrebări legate de transparența și integritatea fotbalului portughez, afectând încrederea fanilor și partenerilor.

Clubul neagă acuzațiile

În fața acuzațiilor, Benfica a reacționat rapid printr-un comunicat oficial, respingând ferm toate acuzațiile aduse. Clubul a declarat că va analiza în detaliu acuzațiile și va lua toate măsurile necesare pentru a se apăra în instanță. Benfica consideră că aceste acuzații sunt nefondate și susține că clubul nu poate fi responsabilizat pentru acțiunile unui fost președinte și a unui fost consilier.

„Benfica și avocații săi vor analiza în detaliu acuzațiile. Să nu existe nicio îndoială că Benfica se va apăra fără ezitare împotriva tuturor acuzațiilor nefondate”, se arată în comunicatul clubului. Oficialii Benficăi susțin că interesele și reputația clubului vor fi apărate în fața justiției.

Luis Filipe Vieira, care a condus clubul Benfica timp de 18 ani, și-a dat demisia în iulie 2021, în urma unor alte acuzații de corupție. Vieira fusese arestat într-o anchetă separată, împreună cu fiul său și alți doi oameni de afaceri, în legătură cu posibile fraude și spălări de bani.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit, marţi seară, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană, cu...

România învinge Lituania cu 2-1 și are 4 victorii din 4 meciuri în Liga Națiunilor

Naţionala de fotbal a României a învins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...

Un lider al industriei românești de mobilă intră în insolvență

Producătorul român de mobilă, Rus Savitar cere insolvența propriei companii Casa Rusu, lider în producția de PAL Rus Savitar s-a aflat el însuși în procedură de...
Ultima oră
Pe aceeași temă