13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRomânia, victorie cu emoții în Lituania! Niță, erou în finalul meciului

România, victorie cu emoții în Lituania! Niță, erou în finalul meciului

România a câștigat cu 2-1 împotriva Lituaniei într-un meci din Liga Națiunilor, menținându-și poziția de lider neînvins, cu 4 victorii consecutive.

România a obținut o victorie cu emoții în deplasarea din Lituania, scor 2-1, într-un meci contând pentru cea de-a patra etapă din Liga Națiunilor. În ciuda unui început dificil, în care gazdele au deschis scorul rapid, echipa lui Mircea Lucescu a reușit să revină și să își consolideze statutul de lider neînvins al grupei.

România, 4 victorii din 4 în Liga Națiunilor

Meciul a început cu un moment tensionat pentru echipa națională a României. În minutul 7, Lituania a primit un penalty controversat, după ce arbitrul a consultat VAR-ul timp de trei minute pentru a verifica un presupus henț comis de Andrei Rațiu. Armandas Kucys a transformat fără probleme lovitura de la 11 metri, ducând Lituania în avantaj. Această lovitură a dat startul unui meci disputat, în care România a trebuit să lupte pentru a reveni în joc.

Reacția „tricolorilor” a venit rapid, doar zece minute mai târziu. România a beneficiat, la rândul său, de un penalty, după un henț evident al unui jucător lituanian în careu. Răzvan Marin a transformat cu succes lovitura de la 11 metri, egalând scorul și continuând seria sa impresionantă de goluri în Liga Națiunilor, cu 4 reușite în 4 meciuri. Până la pauză, echipa României a avut mai multe ocazii de a prelua conducerea, dar portarul lituanian Gertmonas a fost într-o formă excelentă, blocând șuturile lui Denis Drăguș și Dennis Man.

România a trecut în avantaj abia în minutul 65, după un contraatac bine organizat. Radu Drăgușin a declanșat faza din apropierea propriului careu, mingea a ajuns la Dennis Man, care a pasat către Denis Drăguș. Acesta a finalizat cu un șut plasat la colțul scurt, fără șanse pentru portarul lituanian.

Finalul meciului a fost marcat de tensiuni, cu Lituania aproape de a egala în minutul 82. Apărarea României a fost depășită, dar portarul Florin Niță a avut o intervenție salvatoare, menținând scorul de 2-1 în favoarea României. În minutul 90, gazdele au mai avut o șansă, când Fedor Cernych a trimis un șut periculos din marginea careului, dar mingea a trecut peste poartă.

Cu această victorie, România a acumulat 12 puncte din 12 posibile, consolidându-și poziția de lider al grupei 2 din Liga C. De cealaltă parte, Lituania rămâne pe ultima poziție, fără niciun punct după patru etape.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Șase persoane exploatate prin muncă forțată la o fermă de animale

Procurorii DIICOT Covasna anchetează trei persoane suspectate că au racolat șase victime din gările din Brașov și București, pe care le-au exploatat prin muncă...

Doi angajați de la Protecția Copilului au fost trimiși în judecată, pentru comiterea de abuzuri sexuale asupra mai multor minori

Doi angajați de la Protecției Copilului din Mehedinți au fost trimiși în judecată pentru comiterea de abuzuri sexuale asupra mai multor minori, timp de...

Ministrul Mediului: România poate valorifica toate materialele reciclabile pe plan intern

România are potențialul de a transforma toate materialele reciclabile în produse finite, fără a mai depinde de exportul acestora către alte țări pentru procesare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă