11.7 C
Bucureศ™ti
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒCiolacu nu-l โ€žiartฤƒโ€ pe Ciucฤƒ: Pentru prima datฤƒ รฎmi este ลŸi jenฤƒ...

Ciolacu nu-l โ€žiartฤƒโ€ pe Ciucฤƒ: Pentru prima datฤƒ รฎmi este ลŸi jenฤƒ sฤƒ vฤƒ rฤƒspund

PreลŸedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, i-a rฤƒspuns marลฃi seara liderului liberalilor, Nicolae Ciucฤƒ, dupฤƒ ce acesta din urmฤƒ i-a solicitat prim-ministrului „sฤƒ explice de urgenลฃฤƒ ce va face pentru ca Romรขnia sฤƒ nu piardฤƒ cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR”.

„Domnule Ciucฤƒ, pentru prima datฤƒ รฎmi este ลŸi jenฤƒ sฤƒ vฤƒ rฤƒspund. Acest circ de-a opoziลฃia nu ajutฤƒ pe nimeni. ลži nici pe dumneavoastrฤƒ. Romรขnii aลŸteaptฤƒ altceva de la un om de stat. รŽn primul rรขnd aลŸteaptฤƒ asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute รฎn mandatul dumneavoastrฤƒ”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

El i-a transmis lui Nicolae Ciucฤƒ faptul cฤƒ lucreazฤƒ „foarte bine” atรขt cu ministrul Sebastian Burduja pentru a „corecta toate nenorocirile fฤƒcute รฎn companiile din energie de fostul ministru Virgil Popescu”, cรขt ลŸi cu „SGG-ul condus de PNL” pentru a „relua cรขt mai repede procedurile la AMEPIP”.

„Lucrez foarte bine cu toatฤƒ lumea, domnule Ciucฤƒ, ca sฤƒ corectฤƒm ceea ce s-a greลŸit ลŸi sฤƒ nu pierdem niciun euro din PNRR. Mai rฤƒmรขne un singur lucru, pe care รฎnsฤƒ trebuie sฤƒ-l decidem รฎmpreunฤƒ รฎn coaliลฃie: care este cea mai bunฤƒ decizie pentru micii antreprenori, pe care clamaลฃi cฤƒ รฎi susลฃineลฃi. Avem nevoie de asumarea unei decizii politice clare cu privire la pragul pentru microรฎntreprinderi. Acela pus รฎn PNRR de guvernul de dreapta condus de preลŸedintele PNL de la acea vreme – dl. Cรฎลฃu. Oamenii trebuie sฤƒ ลŸtie: avem de ales รฎntre a scฤƒdea pragul la microรฎntreprinderi ลŸi a lua รฎn jur de 300 de milioane de euro sau a renunลฃa la bani ลŸi a pฤƒstra cuantumul actual de 500 de mii de euro. Vreลฃi nu vreลฃi, domnule Ciucฤƒ, sunteลฃi parte a deciziei! Asumaลฃi-vฤƒ”, i-a transmis Marcel Ciolacu lui Nicolae Ciucฤƒ.

Ciucฤƒ l-a somat pe Ciolacu sฤƒ rฤƒspundฤƒ ce va face cu cele 1,1 miliarde de euro din PNRR ca sฤƒ nu se piardฤƒ

Rฤƒspunsul premierului pe reลฃeaua de socializare a venit dupฤƒ ce preลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, i-a solicitat lui Marcel Ciolacu „sฤƒ explice de urgenลฃฤƒ ce va face pentru ca Romรขnia sฤƒ nu piardฤƒ cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR”.

„Am vฤƒzut rฤƒspunsul Comisiei Europene pentru cererea de platฤƒ numฤƒrul 3 din PNRR. Ceea ce a anunลฃat Comisia astฤƒzi nu este deloc similar cu ceea ce ne-a zis public domnul Ciolacu despre riscul de a pierde bani din PNRR. Cel mai grav este cฤƒ aceastฤƒ veste ne loveลŸte tocmai cรขnd aveam nevoie sฤƒ ลŸtim cum sฤƒ proiectฤƒm bugetul pentru anul 2025. รŽi cer domnului Ciolacu sฤƒ explice de urgenลฃฤƒ ce va face pentru ca Romรขnia sฤƒ nu piardฤƒ cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR”, a scris Nicolae Ciucฤƒ pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului PNL, „prim-ministrul are responsabilitatea de a prezenta un plan foarte clar” despre cum sunt รฎndeplinite jaloanele restante din PNRR.

„รŽntrucรขt cunosc PSD-ul ลŸi pe domnul Ciolacu, mi-aลŸ dori sฤƒ nu amรขne mฤƒsurile necesare pentru a nu pierde banii europeni, aลŸa cum a fost รฎnลฃelegerea atunci cรขnd aveam dialog”, a conchis Nicolae Ciucฤƒ.

Ministrul Investiลฃiilor ลŸi Proiectelor Europene, Adrian Cรขciu, a precizat marลฃi seara cฤƒ Romรขnia va รฎncasa o sumฤƒ importantฤƒ pe partea de jaloane รฎndeplinite din PNRR, dar va avea ลŸi o suspendare de platฤƒ pe cele ลŸase jaloane neรฎndeplinite.

„Din 74 de jaloane ลŸi ลฃinte, 68 sunt considerate รฎndeplinite ลŸi sunt ลŸase jaloane care au rฤƒmas รฎn discuลฃie, pentru care vom primi o suspendare de ลŸase luni pรขnฤƒ cรขnd le vom รฎndeplini. Cele ลŸase jaloane sunt: numirile de la companiile din energie, fฤƒcute รฎn anul 2022, unde trebuie clar reluatฤƒ procedura. S-a reluat deja procedura ลŸi la AMEPIP (Agenลฃia pentru Monitorizarea ลŸi Evaluarea Performanลฃelor รŽntreprinderilor Publice – n.r.), agenลฃia care coordoneazฤƒ companiile de stat, dar jalonul este parลฃial considerat neรฎndeplinit pรขnฤƒ va fi numitฤƒ o nouฤƒ conducere ลŸi operaลฃionalizatฤƒ. Mai avem jalonul cu microรฎntreprinderile. Practic, astฤƒzi, avem o formalizare a ceea ce am anunลฃat deja de cรขteva luni cฤƒ vom avea – aceastฤƒ platฤƒ parลฃialฤƒ. Din 2,7 miliarde de euro, Romรขnia deja a รฎncasat 649 de milioane de euro, iar evident pe partea de jaloane รฎndeplinite vom mai รฎncasa o sumฤƒ importantฤƒ, urmรขnd ca รฎntr-adevฤƒr sฤƒ avem ลŸi o suspendare pe cele ลŸase jaloane, aลŸa cum v-am anunลฃat, dar รฎn niciun caz nu se suspendฤƒ cererea de platฤƒ sau nu se suspendฤƒ toลฃi banii”, a precizat Cรขciu, รฎntr-o emisiune la Digi 24.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Fost jurnalist, condamnat la doi ani ศ™i opt luni de รฎnchisoare pentru รฎntreศ›inerea de relaศ›ii sexuale cu doi minori

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat definitiv la doi ani ศ™i opt luni de รฎnchisoare pentru รฎntreศ›inerea de relaศ›ii sexuale cu doi minori aflaศ›i...

Romรขnia รฎnvinge Lituania cu 2-1 ศ™i are 4 victorii din 4 meciuri รฎn Liga Naศ›iunilor

Naลฃionala de fotbal a Romรขniei a รฎnvins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marลฃi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...

O adolescentฤƒ s-a aruncat de pe un pod. A ajuns la spital cu rฤƒni grave

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani a รฎncercat sฤƒ se sinucidฤƒ, marลฃi, 15 octombrie, aruncรขndu-se de pe un pod din municipiul PloieลŸti. Adolescenta a fost...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ