11.4 C
Bucureศ™ti
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalBoeing vrea sฤƒ strรขngฤƒ 35 de miliarde de dolari pentru a se...

Boeing vrea sฤƒ strรขngฤƒ 35 de miliarde de dolari pentru a se salva

Boeing a anunลฃat cฤƒ vrea sฤƒ strรขngฤƒ 25 de miliarde de dolari ลŸi sฤƒ contracteze un credit de 10 de miliarde de dolari, pe mฤƒsurฤƒ ce producฤƒtorul american de avioane se confruntฤƒ cu dificultฤƒลฃi financiare, potrivit thetimes.com.

รŽntr-un document oficial, compania le-a comunicat investitorilor cฤƒ va folosi banii pentru โ€ža oferi flexibilitate companiei ลŸi pentru a accesa opลฃiunile de capital necesareโ€.

Totusi, producฤƒtorul american nu a menลฃionat exact cรขnd intenลฃioneazฤƒ sฤƒ atragฤƒ banii.

Nick Cunningham, analist la Agency Partners, a explicat cฤƒ โ€žbฤƒncile se chinuie sฤƒ gฤƒseasฤƒ clienลฃi sau parteneri pentru a ajuta Boeingโ€.

รŽn acest timp, 33.000 de angajaลฃi ai companiei au intrat รฎn grevฤƒ pe 13 septembrie, cauzรขnd oprirea producลฃiei pentru modelele 737 Max, 767 ลŸi 777.

Agenลฃia de rating S&P a avertizat sฤƒptฤƒmรขna trecutฤƒ asupra posibilei retrogradฤƒri a Boeing la categoria โ€žjunkโ€.

Boeing pierde teren รฎn faศ›a Airbus, dar transportul aerian รฎศ™i revine

Dupฤƒ pandemie, sectorul transportului aerian a revenit รฎn forศ›ฤƒ, iar Consiliul Internaศ›ional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis cฤƒ traficul global de pasageri va ajunge la 9,7 miliarde pรขnฤƒ la sfรขrศ™itul anului, depฤƒศ™ind pentru prima datฤƒ recordul din 2019, de dinainte de pandemie. Creศ™terea numฤƒrului de cฤƒlฤƒtori se traduce prin noi comenzi pentru producฤƒtorii de avioane, รฎnsฤƒ recentele probleme de control al calitฤƒศ›ii ale Boeing, evidenศ›iate printr-o serie de incidente, stรขrnesc รฎngrijorฤƒri atรขt pentru investitori, cรขt ศ™i pentru companiile aeriene.

รŽn 2023, cei mai mari producฤƒtori de avioane, Airbus din Europa ศ™i Boeing din SUA, au primit comenzi pentru 3775 de aeronave. Majoritatea (61%) dintre acestea (2319) au mers cฤƒtre Airbus ศ™i doar 39% (1456) cฤƒtre Boeing. Anul trecut, cele douฤƒ companii au livrat 1.263 de aeronave, dintre care 58% (735) au fost livrate de Airbus ศ™i 42% (528) au ieศ™it din fabricile Boeing.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Ciolacu nu-l โ€žiartฤƒโ€ pe Ciucฤƒ: Pentru prima datฤƒ รฎmi este ลŸi jenฤƒ sฤƒ vฤƒ rฤƒspund

PreลŸedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, i-a rฤƒspuns marลฃi seara liderului liberalilor, Nicolae Ciucฤƒ, dupฤƒ ce acesta din urmฤƒ i-a solicitat prim-ministrului "sฤƒ explice de...

SUA dฤƒ Israelului o lunฤƒ sฤƒ รฎmbunฤƒtฤƒศ›eascฤƒ situaศ›ia din Gaza. Ce se รฎntรขmplฤƒ cu ajutorul militar

Administraศ›ia Biden a transmis Israelului cฤƒ are la dispoziศ›ie o lunฤƒ pentru a รฎmbunฤƒtฤƒศ›i situaศ›ia umanitarฤƒ din Gaza, altfel riscฤƒ sฤƒ-ศ™i piardฤƒ sprijinul militar...

Romรขnia รฎnvinge Lituania cu 2-1 ศ™i are 4 victorii din 4 meciuri รฎn Liga Naศ›iunilor

Naลฃionala de fotbal a Romรขniei a รฎnvins greu echipa Lituaniei, cu scorul de 2-1 (1-1), marลฃi seara, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ