17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalManchester United a întrerupt colaborarea cu Sir Alex Ferguson după 40 de...

Manchester United a întrerupt colaborarea cu Sir Alex Ferguson după 40 de ani!

Sir Alex Ferguson, figura iconică a clubului Manchester United, a fost recent informat că colaborarea sa cu echipa în rolul de ambasador va fi încheiată, după o decizie luată de patronul Jim Ratcliffe.

La mai bine de un deceniu de la retragerea sa ca antrenor, Sir Alex Ferguson continuă să fie considerat cea mai importantă personalitate din istoria Manchester United, datorită celor 13 titluri de campion și numeroaselor trofee câștigate sub comanda sa. Cu toate acestea, conform publicației The Athletic, clubul a decis să pună capăt rolului său de ambasador, ca parte a unei strategii de reducere a costurilor, inițiată de noul patron, Jim Ratcliffe. Ferguson primea aproximativ 2,1 milioane de lire sterline anual pentru acest rol, iar Ratcliffe a considerat că această sumă ar putea fi folosită mai eficient în altă parte, în contextul unui sezon dificil, în care echipa a ratat calificarea în Liga Campionilor.

Ferguson, simbolul unei ere glorioase, îndepărtat pentru rațiuni financiare

Decizia vine într-un moment în care Manchester United se confruntă cu dificultăți financiare și sportive, iar noul proprietar pare hotărât să reducă cheltuielile neesențiale pentru a redresa clubul. Deși Ferguson va rămâne în continuare în Consiliul de Administrație al clubului, implicarea sa va fi minimă, la fel ca și în timpul mandatului fraților Glazer. Cu toate acestea, retragerea sa din rolul de ambasador ridică semne de întrebare cu privire la viitorul relației sale cu United, mai ales că relațiile dintre cele două părți par a fi devenit tot mai reci în ultima perioadă.

Un alt indiciu al distanțării dintre Sir Alex Ferguson și conducerea actuală a fost interviul acordat de scoțian BBC, în care a vorbit foarte puțin despre Manchester United, evitând să comenteze pe larg despre starea actuală a clubului. În interviu, Ferguson a mărturisit că îi lipsește fotbalul și marile meciuri din Liga Campionilor, exprimându-și regretul că echipa sa de suflet nu mai este la nivelul la care ar trebui să fie: „United ar trebui să fie mereu acolo, în aceste meciuri mari”. Absența echipei din cele mai importante competiții europene a fost resimțită și de fanii care, după plecarea legendarului antrenor, au fost martorii unor sezoane dezamăgitoare.

Relația rece dintre Ferguson și conducerea actuală

Decizia lui Jim Ratcliffe de a întrerupe colaborarea cu Ferguson este percepută ca o mișcare pragmatică din punct de vedere financiar, dar una care va afecta imaginea clubului, având în vedere simbolismul imens pe care scoțianul îl are pentru Manchester United. Cu toate acestea, vârsta înaintată a lui Ferguson și problemele de sănătate din trecut l-au ținut deja departe de activitatea cotidiană a clubului. La 82 de ani, după ce a supraviețuit unei hemoragii cerebrale în 2018, Ferguson a declarat că își menține mintea activă prin citit și concursuri de cunoștințe generale, încercând să își păstreze sănătatea mentală intactă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

SUA sunt îngrijorate de manevrele Chinei de lângă Taiwan

Statele Unite şi-au exprimat luni îngrijorarea cu privire la noul val de manevre militare chineze din apropierea Taiwanului, subliniind că aceste exerciţii "nejustificate" ar...

Elev de 12 ani adus de părinți la spital, după un incident petrecut la școală

Un incident grav a declanșat o anchetă la o școală din orașul Săveni, județul Botoșani, după ce un elev de 12 ani a ajuns...

Benjamin Mendy cere daune de 11,5 milioane de lire de la Manchester City după achitarea de acuzațiile de viol!

Fostul fundaș al lui Manchester City, Benjamin Mendy, a intentat un proces împotriva clubului pentru neplata salariilor în perioada în care a fost suspendat...
Ultima oră
Pe aceeași temă