17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalCâți bani trebuie să plătească Dinamo pentru transferul definitiv al lui Opruț?

Câți bani trebuie să plătească Dinamo pentru transferul definitiv al lui Opruț?

Raul Opruț, fundașul stânga al lui Dinamo, a devenit un jucător important în acest sezon, iar clubul bucureștean ia în calcul transferul său definitiv.

Momentan împrumutat, Opruț poate deveni definitiv jucătorul lui Dinamo pentru o sumă clar stabilită în contract.

Detalii despre clauza de transfer a lui Raul Opruț

Raul Opruț, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre fundașii stânga cu experiență din fotbalul românesc. Crescut în academiile din Italia, la Chievo și Genoa, și cu peste 100 de meciuri în Liga 1 pentru FC Hermannstadt, el a fost transferat la Dinamo în această vară sub formă de împrumut de la clubul belgian Kortrijk. Transferul său a inclus și o clauză de cumpărare definitivă.

Conform informațiilor oferite de Fanatik.ro, suma necesară pentru a-l transfera definitiv pe Opruț la Dinamo este de 200.000 de euro. Acesta mai are contract cu Kortrijk până în vara lui 2026, dar clubul belgian nu îl mai include în planurile sale de viitor, deschizând astfel oportunitatea ca fundașul să continue la Dinamo după încheierea împrumutului.

Raul Opruț a impresionat prin evoluțiile sale din acest sezon, fiind unul dintre pilonii echipei din Ștefan cel Mare. În primele 12 runde de campionat, fundașul stânga a bifat 10 meciuri și a marcat un gol, contribuind la parcursul pozitiv al echipei. Dinamo, care își dorește să ajungă în play-off, este încântată de forma arătată de Opruț, iar conducerea clubului a început să ia în calcul opțiunea de a-l păstra în echipă.

Suporterii „câinilor” au reacționat pozitiv la evoluțiile lui Opruț și au cerut conducerii să facă tot posibilul pentru a-l aduce definitiv la echipă. În condițiile în care Kortrijk nu mai are nevoie de el, decizia pare să depindă în mare măsură de Dinamo și de jucătorul însuși, care va trebui să hotărască dacă își dorește să continue în România sau să caute alte oportunități.

Opruț a avut un traseu internațional interesant. După ce a fost format în Italia, și-a consolidat cariera în România, iar după o scurtă experiență la Kortrijk, s-a întors sub formă de împrumut la Hermannstadt, înainte de a ajunge la Dinamo. Deși în ultimele două sezoane cariera sa a intrat într-un con de umbră, revenirea în fotbalul românesc pare să fi fost de bun augur pentru el.

Astfel, Dinamo are la dispoziție până la finalul sezonului pentru a decide dacă va activa clauza de cumpărare, dar având în vedere prestațiile bune ale lui Opruț și nevoia clubului de a întări defensiva, toate semnele indică o eventuală mutare definitivă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Italia trimite primii migranți la un azil pe care-l deține în Albania

Primii solicitanți de azil au fost trimiși la un centru al Italiei din Albania. Primele persoane care au fost interceptate pe mare de...

Caz confirmat de meningită meningococică într-o școală din România. „Această boală poate ucide un om în 48 de ore“

Un caz de meningită meningococică a fost înregistrat într-o şcoală din judeţul Ilfov, potrivit preşedintelui Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu. Aceasta...

Plafonarea tarifelor RCA s-ar putea încheia la începutul anului viitor, anunță ASF

După aproape un an și jumătate de înghețare a tarifelor RCA, această măsură de plafonare ar putea să nu fie prelungită în 2025. Sorin...
Ultima oră
Pe aceeași temă