2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia face pregătiri să atace NATO până în 2030

Rusia face pregătiri să atace NATO până în 2030

Rusia se pregătește pentru o „confruntare militară directă” cu NATO până în 2030, a declarat, luni, șeful serviciilor de informații externe al Germaniei. Șefii serviciilor de informații din Germania au emis luni avertismente dure despre spionajul rus și pregătirile pentru conflictul militar cu NATO, în cadrul unei audieri parlamentare .

Disponibilitatea Moscovei de a utiliza măsuri hibride și ascunse a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, BND, avertizând totodată că „confruntarea militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova”.

Scopul Kremlinului este de a împărți Occidentul pentru a împiedica Europa să se apere, în timp ce întărește armata rusă în pregătirea unui potențial atac, a spus Kahl parlamentarilor.

„Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să intensifice în continuare confruntarea”, a spus el, citat de Politico. „Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, din punct de vedere al personalului și al materialului, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”.

Cheltuielile Moscovei cu războiul din Ucraina le depășesc pe cele ale țărilor europene

Kahl a subliniat că Kremlinul – care a purtat un război total împotriva Ucrainei vecine din februarie 2022 – cheltuiește mult mai mult pentru armata sa decât țările europene și își întărește semnificativ forțele convenționale.

„Accentul acestei consolidări este, desigur, în direcția strategică vest de-a lungul flancului estic al NATO”, a spus Kahl.

Scopul final al președintelui rus Vladimir Putin, a spus el, este de a „scoate SUA din Europa” și de a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, conform lui Kahl, creând astfel o „sferă de influență a Rusiei” și stabilirea unei „noui ordini mondiale”. .”

Un serviciu secret german remarcă un comportament agresiv al serviciilor ruse

Thomas Haldewang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției – agenția de informații internă a Germaniei – a declarat că agenția sa observă „comportament agresiv al serviciilor de informații ruse” și că spionajul și sabotajul actorilor ruși din Germania au crescut „atât cantitativ cât și calitativ” cu Rusia chiar dispusă să „pună vieți omenești în pericol”.

La începutul acestui an, CNN a raportat că autoritățile de informații din SUA și Germania au dejucat un complot rusesc de asasinare a directorului general al producătorului de arme Rheinmetall, care producea arme pe care autoritățile germane le-au trimis în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă