16.1 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSocialAdministratieDosar penal pentru distrugere și lovire în urma incidentelor din zona Unirii

Dosar penal pentru distrugere și lovire în urma incidentelor din zona Unirii

Poliția Capitalei anunță că face cercetări în cadrul unui dosar penal pentru distrugere și lovire sau alte violențe, în urma incidentelor de luni seara din zona Unirii, unde o persoană ar fi fost rănită, probabil de un buldoexcavator.

„Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unității de parchet”, a transmis Poliția Capitalei.

Spiritele s-au încins în această seară la Piața Unirii din capitală. Două persoane au ajuns la spital în conflictul dintre oamenii lui Nicușor Dan, primarul Bucureștiului și cei ai primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, referitoare la vatămarea unor persoane, în zona Unirii din municipiul București, Serviciul de Informare și Relații Publice, din cadrul Poliției Capitalei, este abilitat să comunice următoarele:
Având în vedere sesizarea, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi au condus conducătorul vehiculului la sediu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, în cadrul căruia se vor efectua cercetări, sub coordonarea unității de parchet.
La fața locului au intervenit și echipaje de prim-ajutor, care au acordat celor două victime îngrijiri medicale de specialitate.
În continuare, la fața locului, rămân echipaje de polițiști și jadarmi, pentru dispunerea măsurilor din competență”, a transmis Poliția Capitalei.

Reprezentanții Poliției Locale București ar fi atins cu buldozerul un polițist de la Primăria Sectorului 4, care apăra gardul instalat la Piața Unirii. La fața locului au sosit între timp reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției Naționale.

Între timp Jandarmeria și Poliția națională au intervenit între reprezentanții Poliției Sector 4 și Poliției locale de la Primăria București. Cele două instituţii au transmis că, totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravenţională, se vor dispune măsuri în consecinţă.

S-a intervenit cu echipaje de prim-ajutor pentru două victime

”Poliţia Capitalei şi Jandarmeria Capitalei asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului. De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieşit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia”, au transmis, luni seară, Poliţia Capitalei şi Jandarmeria.

La fața locului au intervenit și echipaje de prim-ajutor, care au acordat îngrijiri medicale pentru două victime, a transmis poliția.

În continuare, la fața locului, rămân echipaje de polițiștii și jandarmi, pentru dispunerea măsurilor din competență.

Dans pe Planșeul Unirii: Gardurile lui Băluță și contraatacul lui Nicușor Dan, o bătălie la firul ierbii

Planșeul Unirii este sub asediu: Băluță vrea să demareze rapid lucrarea de reabilitare a planșeului, iar Nicușor Dan a venit să oprească totul cu poliția

Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă a precizat că a dat startul lucrările de la Pasajul Unirii la miezul nopții, într-o zonă deja securizată, care nu va afecta circulația rutieră sau pietonală.

„Punem în siguranță centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, placa de beton, veche de aproape 100 de ani, analizată de experți și declarată un pericol public”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță. „Siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4”, a completat primarul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Putin a ordonat atacul cu Novichok, spune agentul dublu Skripal

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal crede că președintele rus Vladimir Putin a ordonat otrăvirea sa cu Novichok, se arată într-o anchetă privind moartea...

Israelul a interceptat trei proiectile lansate din Liban

Milioane de israelieni s-au grăbit să se adăpostească luni, când sirenele au sunat ca răspuns la proiectilele trase din Liban, a anunțat armata, potrivit...

Cum te poate ajuta un RMN să identifici problemele ascunse ale coloanei vertebrale

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă