20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFormula 1Mick Schumacher, pe lista Audi pentru un loc în Formula 1 în...

Mick Schumacher, pe lista Audi pentru un loc în Formula 1 în 2025!

Mick Schumacher rămâne printre piloții vizați de echipa Audi pentru un loc în Formula 1 în sezonul 2025.

Directorul de operații al echipei, Mattia Binotto, a confirmat că fiul legendarului Michael Schumacher este unul dintre candidații la volanul unui monopost Audi.

Audi analizează opțiunile pentru 2025

Audi, care va prelua integral echipa Sauber în 2026, analizează deja posibilele opțiuni pentru linia de piloți începând cu sezonul 2025. Conform declarațiilor lui Mattia Binotto, publicate în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, Mick Schumacher este unul dintre numele aflate pe lista de candidați. Fostul director al echipei Ferrari a precizat că Schumacher se bucură de aprecierea sa, în special datorită talentului și atitudinii sale de echipă. „Îl luăm în considerare ca potențial pilot. Este pe lista noastră”, a declarat Binotto.

Mick Schumacher, în prezent pilot de rezervă la Mercedes și activ în Campionatul Mondial de Anduranță pentru echipa Alpine, a avut anterior două sezoane în Formula 1, unde a concurat pentru echipa Haas în 2021 și 2022. Binotto, care îl cunoaște pe Mick de pe vremea când acesta făcea parte din academia Ferrari, a subliniat că tânărul pilot german are multe calități care îl fac atractiv pentru Audi. „Mick este un pilot foarte consistent și în general rapid. Este, de asemenea, un jucător de echipă, care muncește intens”, a adăugat Binotto.

În ceea ce privește evoluția lui Schumacher, Binotto a remarcat că acesta are capacitatea de a învăța rapid circuitele și de a obține timpi competitivi după doar câteva tururi. „Avea nevoie doar de câteva tururi pe anumite circuite pentru a obține cel mai rapid timp. Dar nu trebuie să judeci pilotul doar cât de rapid este, ci și pentru atitudinea sa”, a explicat directorul de operații al Audi.

Concurența pentru un loc la Audi

Pe lângă Mick Schumacher, Audi ia în considerare și alți piloți pentru sezonul 2025. Actualii piloți ai echipei Sauber, finlandezul Valtteri Bottas și chinezul Guanyu Zhou, sunt și ei pe lista posibililor candidați. Deși Sauber nu a avut un sezon de succes în 2024, Bottas și Zhou au experiență în Formula 1, iar ambii piloți ar putea să rămână în echipă pe măsură ce aceasta trece sub controlul Audi.

Cu toate acestea, decizia finală privind linia de piloți pentru Audi rămâne deschisă, iar Binotto nu a oferit detalii suplimentare despre criteriile finale de selecție. Faptul că Mick Schumacher se află pe lista echipei Audi este un semn important că tânărul pilot german ar putea reveni în Formula 1 în viitorul apropiat, într-un parteneriat cu una dintre echipele de top ale viitorului.

Astfel, se așteaptă ca Audi să finalizeze echipa sa de piloți în următoarele luni, înainte de lansarea oficială a proiectului complet pentru Formula 1 în 2026.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Credința și politica la coadă: între moaște și scrutin

La Iași, sunt 7 kilometri de speranțe și rugăciuni ale pelerinilor și candidaților la prezidențiale, veniți pentru binecuvântare Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele PNL, Nicolae...

5 simptome și 5 boli des întâlnite la secția de cardiologie

Atunci când vorbim despre boli cardiace, unele simptome sunt comune. Dacă le aveți, trebuie să vă programați la secția de cardiologie de la Clinica...

Becali sau Războinicul luminii, Capitolul 2

De data asta este sigur: George Becali revine în politica mare, candidând la alegerile parlamentare pe listele AUR. Războinicul luminii va aduce cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă