20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPep Guardiola, dorit la naționala Angliei! Federația Engleză așteaptă un răspuns

Pep Guardiola, dorit la naționala Angliei! Federația Engleză așteaptă un răspuns

Pep Guardiola, aflat în ultimul an de contract cu Manchester City, a fost contactat de Federația Engleză de Fotbal pentru a prelua postul de selecționer al naționalei Angliei.

O decizie este așteptată în următoarele săptămâni, iar antrenorul spaniol nu a oferit încă un indiciu clar privind viitorul său.

Guardiola, o posibilă opțiune pentru naționala Angliei

Federația Engleză de Fotbal (FA) caută un nou selecționer pentru echipa națională a Angliei, iar Pep Guardiola este în fruntea listei de posibile opțiuni. Managerul lui Manchester City, care mai are contract doar până la finalul sezonului, a fost abordat de oficialii englezi încă dinaintea începutului acestui an competițional, conform presei britanice, în special The Times.

După plecarea lui Gareth Southgate, echipa Angliei a fost condusă interimar de Lee Carlsey, fost selecționer al echipei U21, însă acesta a recunoscut recent că nu se simte pregătit pentru a prelua pe termen lung naționala mare. Într-un interviu după înfrângerea cu Grecia din Liga Națiunilor, Carlsey a afirmat că ar prefera să se întoarcă la echipa de tineret, ceea ce confirmă faptul că federația caută un nou selecționer capabil să ducă Anglia în calificările pentru Campionatul Mondial din 2026.

Pep Guardiola a declarat în repetate rânduri că și-ar dori la un moment dat să antreneze o echipă națională la un Campionat Mondial, ceea ce face din el un candidat ideal pentru acest rol. Cu toate acestea, antrenorul de 53 de ani nu a decis încă dacă își va prelungi contractul cu Manchester City sau va accepta o nouă provocare.

Decizie așteptată până la finalul anului

Federația Engleză de Fotbal nu îl presează pe Guardiola să ofere un răspuns imediat, însă este clar că nu va aștepta la nesfârșit. Potrivit The Times, Guardiola este așteptat să ia o decizie în următoarele săptămâni, cel mai probabil până la sfârșitul anului. Antrenorul a fost întrebat recent într-o emisiune TV din Italia dacă a luat o decizie în privința viitorului său, iar răspunsul său a fost unul diplomatic: „Sunt încă antrenorul lui Manchester City. Nu am decis nimic, orice se poate întâmpla.”

În plus, plecarea lui Txiki Begiristain, actualul director sportiv al clubului Manchester City, la finalul sezonului ar putea influența decizia lui Guardiola. Hugo Viana, director sportiv la Sporting, urmează să preia acest rol, ceea ce ar putea schimba dinamica la campioana Angliei.

În cazul în care Guardiola va refuza oferta, FA ar putea lua în considerare alte nume mari. Presa germană a speculat recent că Thomas Tuchel, fost antrenor la Dortmund, PSG, Chelsea și Bayern, ar putea fi o variantă atractivă pentru naționala Angliei dacă Guardiola va spune „nu”.

Indiferent de decizia lui Pep Guardiola, este clar că perioada de interimat a lui Lee Carlsey se va încheia după ultimele meciuri din Liga Națiunilor. Federația Engleză își dorește o soluție de lungă durată pentru a continua construcția echipei în vederea Mondialului din 2026.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

București. S-au certat pe locul de parcare și l-a înjunghiat

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat preventiv după ce a agresat un alt bărbat în urma unui conflict spontan legat de...

Doi soți găsiți morți într-un apartament din orașul Brașov. Vecinii au sunat la poliție

Doi soţi în vârstă de 50, respectiv 57 de ani, au fost găsiţi morţi, luni, într-un apartament din municipiul Braşov. Vecinii au alertat autoritățile,...

Ovidiu Hațegan intră în politică! Arbitrul candidează din partea PSD

Ovidiu Hațegan, fost arbitru internațional, va candida pentru un loc în Camera Deputaților din partea PSD Arad, după retragerea parlamentarului Florin Tripa din cauza...
Ultima oră
Pe aceeași temă