23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalOvidiu Hațegan intră în politică! Arbitrul candidează din partea PSD

Ovidiu Hațegan intră în politică! Arbitrul candidează din partea PSD

Ovidiu Hațegan, fost arbitru internațional, va candida pentru un loc în Camera Deputaților din partea PSD Arad, după retragerea parlamentarului Florin Tripa din cauza problemelor sale legale.

Ovidiu Hațegan, în vârstă de 43 de ani, va face tranziția din lumea arbitrajului la politică, candidând pentru un post în Camera Deputaților din partea PSD Arad. Decizia vine în contextul retragerii deputatului Florin Tripa, inculpat în dosarul „Mită la PSD Arad,” care implică acuzații de corupție, potrivit aradon.ro. Tripa și alți membri ai partidului au fost puși sub acuzare în 2019 de către DNA, fiind suspectați de folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite.

Candidatura lui Hațegan

Hațegan, care va fi retras de pe lista FIFA începând de anul viitor, va renunța la arbitrajul ca central și va continua doar din camera VAR.

Decizia sa de a se retrage ar fi fost influențată și de faptul că UEFA intenționa să îl retrogradeze din categoria Elite, din cauza unor prestații recente considerate nesatisfăcătoare.

Candidatura lui Hațegan a fost confirmată de surse apropiate partidului și urmează să fie votată oficial în ședința Biroului Județean al PSD. Termenul limită pentru depunerea listelor de candidați la alegerile parlamentare este 17 octombrie, iar arbitrul se pregătește să își încerce norocul într-o nouă carieră, de această dată în politică.

De la arbitraj la politică

Arădeanul Ovidiu Hațegan, considerat unul dintre cei mai cunoscuți arbitri din România, a fost luat în calcul pentru funcții publice încă din trecut. Potrivit publicației aradon.ro, Hațegan fusese una dintre opțiunile analizate de fostul primar Gheorghe Falcă pentru Primăria Municipiului Arad, iar într-un sondaj comandat de PNL, acesta obținuse cel mai mare procentaj la capitolul notorietate. Acum, notorietatea sa va fi pusă la încercare în politica națională.

În urma retragerii sale din arbitraj, Hațegan își va dedica timpul noului drum politic, înlocuindu-l pe Florin Tripa în echipa PSD Arad. Tripa, în prezent inculpat în dosarul „Mită la PSD Arad,” a fost acuzat de folosirea influenței politice pentru obținerea de foloase necuvenite, fiind implicat într-o serie de acuzații de abuz în serviciu.

În cariera sa de arbitru, Hațegan a avut un parcurs impresionant, ajungând să conducă unele dintre cele mai importante meciuri din fotbalul internațional, inclusiv în Liga Campionilor. Această tranziție de la sport la politică reflectă o nouă provocare pentru fostul arbitru, care se va afla în competiție pentru un loc în Parlamentul României.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

„Străzi deschise” a ajuns la final. Milioane de oameni s-au bucurat de eveniment

Peste un milion de bucureșteni și turiști au luat parte, pe parcursul a 27 de weekenduri, la activitățile artistice și recreative din cadrul celei...

Cum să creezi un colț zen în grădina ta cu ajutorul arbuștilor ornamentali japonezi?

Transformarea grădinii tale într-un spațiu de liniște și reflecție este mai ușoară decât ai putea crede, mai ales dacă te inspiri din frumusețea...

SURPRIZE, SURPRIZE!

Noile mișcări de pe scena politică, și mă refer în principal la stoparea Dianei Șoșoacă din cursa ei pentru Cotroceni, dau semnalul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă