23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSănătate5 simptome și 5 boli des întâlnite la secția de cardiologie

5 simptome și 5 boli des întâlnite la secția de cardiologie

Atunci când vorbim despre boli cardiace, unele simptome sunt comune. Dacă le aveți, trebuie să vă programați la secția de cardiologie de la Clinica Hereditas Suceava. Detalii aici!

Bolile cardiovasculare sunt atât de comune în rândul românilor. De ce? În principal, din cauza dietei cu prea mult colesterol: multe prăjeli, carne cât încape și excesul de alcool sunt des întâlnite. Dacă ar fi să mergeți în casa unui român de rând la ora prânzului, șansele ca masa pe care o va servi să fie cartofi prăjiți cu ceafă de porc la grătar, cu sosuri grele precum maioneza, sunt destul de mari. Așadar, aveți aici o listă de simptome care v-ar putea trage un semnal de alarmă și care v-ar sugera că este timpul să mergeți la un cabinet de cardiologie in Suceava:

  • 1. Dureri în piept
  • 2. Palpitații
  • 3. Dureri de cap, amețeli și leșin
  • 4. Umflături la nivelul extremităților
  • 5. Oboseală

Deși aceste simptome nu sunt excluse a fi întâlnite doar la bolile cardiovasculare, specialiștii de la Clinica Hereditas Suceava vă vor putea îndruma înspre drumul cel bun, dacă ar fi cazul să apelați la serviciile altui specialist. De exemplu, oboseala poate fi atât un simptom al unei boli cardiovasculare, cât și al depresiei sau ale unei boli hormonale. 

Așadar, pentru a elimina șansele și pentru a depista problema, clar nu vă putem oferi un diagnostic în acest articol. Pentru a obține informații care vă pot salva viața, programați-vă la Clinica Hereditas de îndată ce simțiți că ceva nu-i în regulă și dacă trupul dvs. vă trage un semnal de alarmă. Depistarea timpurie a unei probleme poate să facă diferența între viață și moarte, dar vă poate salva și de:

  • Cheltuirea banilor pe tratamente scumpe
  • Operații cu factori de risc înalt
  • Grijile ce vin cu îmbolnăvirea noastră sau a cuiva drag
  • Gestionarea eficientă a problemei
  • Vindecarea rapidă a bolii, dacă este posibil
  • Boli de inimă des întâlnite în rândul pacienților care s-au programat la cardiologie

Având în vedere că suntem la capitolul inimii, merită să enumerăm și câteva boli comune de inimă, care pot fi gestionate cu ajutorul unui medic cardiolog:

  • 1. Boala arteriala coronariana
  • 2. Hipertensiunea arterială
  • 3. Aritmiile cardiace
  • 4. Insuficiența cardiacă
  • 5. Cardiomiopatia

Fiecare boală are factorii ei de risc, însă doi factori ce sunt des trecute cu vedere de persoanele de rând este stresul și sedentarismul. Adică, în termeni românești, grijile și șezutul. Dacă anxietatea nu vă lasă în pace, sunteți mai predispus(ă) să dezvoltați boli cardiace, având în vedere că anxietatea și stresul sunt doi frați ce se țin de mână. Puteți gestiona stresul cu diverse tehnici de relaxare pe care un medic vi le-ar putea sugera sau pe care le găsiți pe internet, atât timp cât sunt potrivite pentru dvs.

Cât despre sedentarism, cu toții suntem vinovați de acest lucru, mai ales cei care lucrează toată ziua de la birou. Chiar și copii, care stau zi lumină în bănci și mai apoi acasă, în fața calculatorului, pot dezvolta boli cardiovasculare. Important este să ținem minte că totul se face cu măsură, iar noi trebuie să găsim un stil de viață echilibrat.

Programați-vă la Clinica Hereditas Suceava. Nu lăsați sănătatea pe ultimul loc!

Contact:

0330 408 407

office@clinica-hereditas.ro

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite

Banca Mondială: Cele mai sărace țări din lume, în cea mai gravă criză financiară din ultimele două decenii

Cele mai sărace 26 de țări din lume se confruntă cu cea mai precară situație financiară din ultimii 20 de ani, conform unui nou...

Cum se face pălinca de casă: 5 pași pe care trebuie să îi urmezi

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cum îți pregătești copilul pentru prima recoltare de analize de sânge?

Prima recoltare de sânge poate fi o sursă de teamă și anxietate pentru copii. Însă, cu puțină pregătire și răbdare, acest moment poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă