23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăInternaționalChina lansează o investigație anti-subvenții asupra produselor lactate din UE, în urma...

China lansează o investigație anti-subvenții asupra produselor lactate din UE, în urma impunerii de tarife pe vehicule electrice

China a anunțat că firme din Țările de Jos, Franța și Italia sunt ținte ale unei investigații anti-subvenții, în contextul importurilor de produse lactate din Uniunea Europeană.

Această decizie vine după ce oficialii din aceste țări au votat în favoarea impunerii unor tarife vamale suplimentare pe importurile de vehicule electrice din China, informează Reuters.

Ministerul chinez al Comerțului a demarat pe 21 august 2024 o anchetă antidumping în legătură cu anumite produse lactate din UE, ca urmare a unei solicitări din partea Asociației Naționale a Laptelui din China și a Asociației Industriei Lactatelor din China, în numele sectorului local de lactate.

Ancheta este estimată să dureze aproximativ 12 luni.

Anunțul investigației a fost făcut după ce, pe 4 octombrie, statele membre ale Uniunii Europene au votat pentru impunerea de taxe asupra vehiculelor electrice importate din China. Țările de Jos, Franța și Italia au sprijinit această măsură, în timp ce Belgia s-a abținut.

În cadrul anchetei, Ministerul chinez al Comerțului va analiza mostrele colectate de la mai multe companii, inclusiv Elvi Co Ltd (Franța), FrieslandCampina Nederland B.V., FrieslandCampina Belgium N.V. și Sterilgarda Alimenti SPA (Italia).

Autoritățile de la Beijing au explicat că selecția companiilor a fost realizată pe baza volumelor de export, structurii produselor și distribuției geografice.

UE a exportat anul trecut în China lactate de 1,7 miliarde euro.

Conform datelor autorității vamale chineze, Uniunea Europeană este a doua cea mai importantă sursă de produse lactate importate de China, după Noua Zeelandă, cu exporturi în valoare de 1,7 miliarde de euro înregistrate anul trecut, conform Eurostat.

În septembrie, Comisia Europeană a demarat o acțiune legală la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) împotriva Chinei pentru investigația anti-subvenții inițiată asupra produselor lactate din blocul comunitar.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Cum se face pălinca de casă: 5 pași pe care trebuie să îi urmezi

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

China lansează exerciții militare ample în jurul Taiwanului, amplificând tensiunile regionale

China a început luni o serie de exerciții militare de amploare în jurul Taiwanului, la câteva zile după ce președintele taiwanez Lai Ching-te a...

Lucrările de refacere a Planşeului Unirii au început, anunţă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunţat începerea lucrărilor de reconstrucție a Planşeului Unirii, o structură veche de aproape 100 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă