23.4 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSocialEveniment"Străzi deschise" a ajuns la final. Milioane de oameni s-au bucurat de...

„Străzi deschise” a ajuns la final. Milioane de oameni s-au bucurat de eveniment

Peste un milion de bucureșteni și turiști au luat parte, pe parcursul a 27 de weekenduri, la activitățile artistice și recreative din cadrul celei de-a patra ediții a proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, desfășurat între 6 aprilie și 13 octombrie 2024.

„Străzi deschise” a ajuns la final. Milioane de oameni s-au bucurat de eveniment

Proiectul, organizat de ARCUB, a transformat Calea Victoriei și alte artere din cartierele bucureștene în spații dedicate pietonilor, oferind diverse evenimente culturale, spectacole de stradă și activități recreative. Scopul inițiativei a fost de a revitaliza viața urbană și de a crea oportunități de socializare și relaxare în aer liber.

„Pe parcursul celor şase luni de desfăşurare a proiectului, străzile Capitalei au devenit o scenă deschisă, oferind participanţilor experienţe culturale unice prin cele peste 800 de evenimente în care au fost implicaţi sute de artişti, de la muzicieni şi actori până la dansatori şi performeri stradali, din cadrul a peste 60 de instituţii culturale, asociaţii, fundaţii şi companii artistice din străinătate”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Pentru ediţia din acest an a proiectului au intrat noi artere din sectoarele bucureştene, respectiv Sectorul 1: Calea Victoriei, Strada Alexandru Constantinescu, Strada Pajurei, Bulevardul Laminorului; Sectorul 2: Strada Zece Mese, Strada Grigore Ionescu, Strada Giuseppe Verdi, Strada Dimitrie Onciul; Sectorul 3: Strada Zizin, Strada Trapezului, Strada Prevederii; sectorul 4: Strada Cuza Vodă nr. 100; Sectorul 5: Strada Bârcă, Strada Humuleşti, Strada Novaci; Sectorul 6: Drumul Taberei, Strada Sibiu, Bulevardul Constructorilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Polițist rănit după ce a încercat să oprească un șofer fugar, aflat sub influența alcoolului

Un șofer de 35 de ani, aflat sub influența alcoolului, a ignorat semnalele poliției și a provocat un accident rutier. Acesta nu a oprit...

Cum se face pălinca de casă: 5 pași pe care trebuie să îi urmezi

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Credința și politica la coadă: între moaște și scrutin

La Iași, sunt 7 kilometri de speranțe și rugăciuni ale pelerinilor și candidaților la prezidențiale, veniți pentru binecuvântare Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele PNL, Nicolae...
Ultima oră
Pe aceeași temă